Slovenia

Mentalna odvisnost

Pri mentalni odvisnosti gre za prepričanja, ki nekoga postavljajo in ohranjajo nad drugimi, zaradi česar se dobro počuti glede sebe, pravijo duhovni učitelji. Od zdravih pozitivnih prepričanj se razlikujejo po tem, da škodujejo vašemu umu in pogosto tudi telesu.

Občutek večvrednosti nam na primer vzbuja navidezno moč. Nekdo se čuti pametnejšega, privlačnejšega ali pametnejšega od drugih. Vse to mu pomaga pozabiti na njegove pomanjkljivosti in celo težave, toda po drugi strani mu onemogoča ustvarjanje zdravih odnosov in sprejemanje pametnih odločitev. Včasih gre preprosto za vzvišenost, ki prav tako spada med mentalne odvisnosti oziroma dejavnosti, tako kot če verjamemo neresnicam – drugi osebi, politični stranki, ideologiji ali čemu drugemu. To prav tako nakazuje togost uma in nepopustljivo vztrajanje pri svojem. Tudi prepričanje, da je svet slab in so ljudje zlobni, vzbuja občutek večvrednosti, nenehno primerjanje z njimi pa vodi v slabe odločitve, nezaupanje, pomanjkanje običajnega sodelovanja z drugimi itd. Močna negativnost lahko oslabi telo in zbolimo. Če se v opisu prepoznate, je skrajni čas, da postanete bolj prilagodljivi in delate na škodljivih miselnih konceptih. 

Football news:

Barcelona's Interest in Isak Increased after Koeman's appointment. Larsson has a high opinion of the player (Mundo Seportivo)
Manuel Pellegrini: When you play against Real Madrid and var, it's too much
PSV and Porto are Interested in Barcelona midfielder PUC. He doesn't want to leave the club
Puyol about Barcelona: If we want to win the championship, we need to perform very well
Schalke sacked Wagner. The team has not won the Bundesliga since January
Iacini on 3:4 with Inter: Even a draw would be an unfair result, given how many chances Fiorentina created
Ramos Pro 3:2 with Betis: the Referee tried his best and didn't do anything intentionally