Slovenia

Meta Hrovat po novem z indivudualno ekipo: Vem, da gremo v pravo smer

icon-content-book-3PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Reprezentanci za svetovni pokal v alpskem smučanju, ženska in moška, za tehnične discipline sta na Krvavcu predstavili načrte za novo sezono 2020/21, ki bo seveda v znamenju krize, ki jo je povzročila epidemija novega koronavirusa. Kljub covidu-19 bodo skušali pripravljalno obdobje opraviti v skladu z načrti. Najboljši slovenski smučarki po točkah v svetovnem pokalu v minuli sezoni Meti Hrovat se je uresničila velika želja in je po koncu sezone začela vaditi po individualnem programu v individualni ekipi, v okviru reprezentance.

Meta HrovatFOTO: Miro Majcen

Na "najvišje ležeči plaži v Sloveniji" so svoje načrte predstavili Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Žan Kranjec, Štefan Hadalinter trenerji Sergej Poljšak, Matija Grašič in Klemen Bergant. Ker kabinska žičnica med tednom ne obratuje, so se vsi udeleženci in novinarji na vrh morali pripeljati z avtomobili, po asfaltu in makadamu, povsem na koncu poti pa je sledil še finalni del po utrjeni progi za gorske gokarte. "Sezono smo končali 12. marca, drugače bi jo 12. aprila. Tako smo morali na sneg šele junija, ko se sicer ne hodi smučat, glede na vreme in pogoje. Ampak smo morali, kajti drugače, bi bil ta premor od marca do konec julija enostavno predolg," je uvodoma glavni izziv koronskega obdobja predstavil trener moške ekipe za svetovni pokal za tehnične discipline Klemen Bergant. Ekipa, v kateri sta Kranjec in Hadalin, je junijske razmere preizkušala na ledeniku Mölltal, kjer sta slovenska predstavnika na slalomskih in veleslalomskih progah v svetovnem pokalu, v sedmih dneh imela tri dni dobrega treninga, da sta dobila stik s snegom in opremo, kar je bilo zelo dobrodošlo. Kranjec, ki mu je skrajšana sezona preprečila sklepne boje za stopničke v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala, je prepričan, da je naredil podlago za naprej za drugi sklop poletnih priprav. Tudi priprave Hadalina gredo dobro: "Naredil sem vse, kar sem si zamislil." Na švicarskih ledenikih, v Saas Feeju in Zermattu, se zaradi koronske krize obeta precejšnja gneča.

Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Žan Kranjec, Štefan HadalinFOTO: Miro Majcen

"Švicarji bodo imeli popolno prednost pred vsemi na svojih ledenikih, nato so na drugem mestu Avstrijci. Švicarji se ne bodo drenjali po gondolah, ampak se bodo posluževali helikopterjev," razlike velikih in majhnih omenja trener Bergant. "Veseli me, da se je Smučarska zveza Slovenije dogovorila z Mölltalom, ki je postal naš trening poligon, kjer smo dobili celo smučarske karte zastonj. V Saas Feeju pa bomo imeli tudi pet dni na voljo progo za hitre discipline," pravi Bergant. Rokave je že zavihal tudi novi trener ženske ekipe Sergej Poljšak, ki skrbi za Bucikovo in Robnikovo. Najboljši slovenski smučarki po točkah v svetovnem pokalu v minuli sezoni Meti Hrovat se je uresničila velika želja in je po koncu sezone začela vaditi po individualnem programu v individualni ekipi, v okviru reprezentance. Na njeno željo se je smučarska zveza dogovorila s trenerjem Matijo Grašičem, v ekipi pa bo na njene stroške deloval še Jure Hafner. Hrovatova se je po koncu omejitvenih ukrepov zaradi korone na sneg privajala na Kaninu, kjer je bila tudi Ilka Štuhec, nato pa je sledil še kamp v Kaunertalu. "Veliko sem naredila na tehniki, vsekakor dober uvod v poletne priprave," je dejala Gorenjka, ki jo skupaj s trenerjema čaka veliko dela, saj želi narediti velik korak naprej proti najboljšim slalomistkam in veleslalomistkam. Grašič je seveda prepričan, da delo s tekmovalko po individualnem programu predstavlja dodano vrednost. Seveda pa so Hrovatovi odprta vrata tudi za sodelovanje z Robnikovo in Bucikovo, ki se bosta na treningih pridružili Kranjcu in Hadalinu.

Football news:

Schmeichel on Manchester United's penalty against Aston Villa: there was no Foul. VAR remains a laughing stock
Manchester United kicked 13 penalties in the Premier League season, repeating the tournament record
De Gea beat Schmeichel and set a Manchester United record for the number of matches among foreigners
Ruediger convinces Havertz to move to Chelsea. He did the same with Werner
Setien has come up with a new scheme that is perfect for Barcelona. This is a hybrid 4-4-2 rhombus
Ronaldo posted a photo on a chaise longue: Recharge🔋☀☀
Again, we shake hands with Carlos Tevez 🤝 He will give half a year's salary to the victims of the pandemic