Slovenia

Nizozemska najstnica bo kot prva lahko zaigrala za moško ekipo

icon-content-book-3PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nizozemska najstnica Elle Fokkema je dobila dovoljenje, da kot prva ženska zaigra v moški članski amaterski ekipi. Nizozemska nogometna zveza je 19-letnici prižgala zeleno luč za nadaljevanje igranja za četrtoligaša Foarut.

Fotografija je simbolična.FOTO: AP

Doslej so dekleta lahko v moških amaterskih ekipah igrala le do 19. leta starosti. Potem so se morala pridružiti ženski ekipi ali tako imenovani moški B-ekipi.

"KNVB (Nizozemska nogometna zveza, op. a.) se zavzema za raznolikost in enakost. Verjamemo, da mora biti prostor za vsakogar v nogometu," je dejal razvojni direktor zveze Art Langeler.

Skupaj že od petega leta
Ta je pojasnil, da je KNVB vsako leto dobila zahteve za igranje deklet v moških ekipah, kar je zdaj privedlo do pilotnega projekta.

"Izkušnja bo povedala, če in kako bo to delovalo. Na podlagi tega bi lahko spremenili pravila," je dodal Langeler.

"Fantastično, da bom lahko nadaljevala igranje v tej ekipi. S temi fanti igram od petega leta in bi bila razočarana, če ne bi še naprej," pa je dejala Elle Fokkema, ki bo spisala nizozemsko nogometno zgodovino.

Prispevek o Fokkemi (v nizozemščini):

icon-food-cookie

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Football news:

Suarez leaving Barcelona for Atletico Madrid. Luiz was called by Simeone, their Union should be 🔥
Barcelona announced Suarez's move to Atletico
Barcelona will receive 2 million euros for the transfer of Suarez in the seasons when Atletico reaches the 1/4 finals of the Champions League
Chelsea's newcomers came off in the League Cup: Havertz scored a hat-trick (the first of his career), Chilwell an assist, Silva played an hour
Manchester United will lose 139.39 million pounds if the Premier League season is held without spectators - the most in the League
Ruediger - Barcelona's priority transfer target
Arsenal have won 6 matches in a row