Slovenia

Nov napad morskega psa v Avstraliji, umrl potapljač

icon-content-book-3PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na avstralski vzhodni obali blizu otoka Fraser je morski pes napadel 20-letnega potapljača. Poškodbe so bile tako hude, da je na kraju umrl. Gre že za letošnji četrti napad morskega psa v Avstraliji, ki se je končal s smrtjo.

Iz Avstralije poročajo o novem napadu morskega psa, tokrat blizu priljubljene turistične točke: otoka Fraser v zvezni državi Queensland. Reševalci so na kraj prihiteli s helikopterjem, a je bilo za 20-letnega potapljača že prepozno. Morski pes mu je tako hudo poškodoval noge, da je na kraju umrl. 

Tamkajšnji župan George Seymourje povedal, da je smrt potaljača žalosten dan za skupnost. Družini umrlega je izrazil iskreno sožalje. 

Otok Fraser, kjer se je zgodil napad.FOTO: Shutterstock

Napad se je zgodil blizu kraja, kjer je beli morski pes aprila napadel 23-letnega moškega. Letos so v Avstraliji našteli že štiri napade te živali, ki so se končali tragično. Januarja je umrl 57-letni potapljač, v začetku junija pa je trimetrski morski pes v Novem južnem Walesu napadel 60-letnega deskarja, ki je zaradi poškodb umrl. 

Na priljubljeni avstralski plaži morski pes ubil deskarja

Na pomoč so mu sicer pogumno priskočili drugi deskarji, ki so ga zvlekli na obalo, a mu kljub hitremu posredovanju reševalcev ni bilo več pomoči. Na kraj dogodka so prihiteli oboroženi policisti, ki imajo dovoljenje, da morskega psa ustrelijo, če ogroža kopalce, a jim to ni uspelo, žival pa je po nekaj urah zapustila območje.

Trimetrski morski pes je v začetku junija ubil 60-letnega moškega.FOTO: APTN Video

Lani so v državi našteli 27 napadov, ki pa k sreči niso terjali človeških življenj.

Football news:

Maurizio Sarri: My future at Juve does not depend on the match against Lyon. Otherwise, the management will present themselves as Amateurs
Norwich refused to sell defender Lewis to Liverpool for 10 million pounds
Maurizio Sarri: Lyon has improved. Juve will have a difficult match
Zinedine Zidane: bale chose not to play, the rest is between us
Varane about the match with Manchester City: Real Madrid likes to fight with the best. We'll have to attack
Maurizio Sarri: Dybala is still in the hands of the medics. Ronaldo is training well
Nicolas Anelka: I didn't like the stardom of Real Madrid. I immediately realized that there would be a feud