Slovenia

Odločila se je, da ne bo prišla v Pariz

0,00

termometer

Odpoved Naomi Osake
0,00

termometer

Zmagovalka drugega teniškega turnirja za grand slam v koronski sezoni US Opna Naomi Osaka je zaradi poškodbe odpovedala nastop na Odprtem prvenstvu Francije v Parizu, ki se bo s kvalifikacijami začelo 21. septembra.

Japonska teniška igralka je še v soboto v finalu v New Yorku premagala belorusko povratnico na teniška igrišča Viktorijo Azarenko z 1:6, 6:3 6:3 za svoj drugi naslov na OP ZDA in tretji naslov na turnirjih za veliki slam.

"Na OP Francije ne bom mogla igrati. Moja zadnja stegenska mišica je še vedno vneta, zato ne bom imela dovolj časa, da bi se pripravila na pariški pesek. Preprosto sta turnirja časovno preveč skupaj," je pojasnila 22-letnica.

Osaka, ki je tretja igralka sveta in je leta 2019 dobila turnir za veliki slam v Avstraliji, je na pariškem pesku prišla najdlje do tretjega kroga.

Ashleigh Barty Ashleigh Barty Foto: Gulliver/Getty Images

Ashleigh Barty ne bo branila naslova

V začetku tega meseca je prva igralka sveta, Avstralka Ashleigh Barty, napovedala, da ne bo branila naslova na OP Francije, saj se je začasno umaknila iz karavane zaradi omejitev, povezanih z novim koronavirusom.

V četrtek so organizatorji Odprtega prvenstva Francije zmanjšali število gledalcev, ki jim je dnevno dovoljeno obiskati Roland Garros in si ogledati turnir, na 5.000, in sicer zaradi naraščajočih številk okuženih s koronavirusom v državi.

Pariški turnir je bil zaradi pandemije premaknjen s prvotnega majsko-junijskega datuma. Sprva je bil na sporedu od 24. maja do 7. junija. Glavni del prestavljenega turnirja bo od 27. septembra do 11. oktobra. Britanski organizatorji turnirja za grand slam pa so Wimbledon odpovedali.

Football news:

Мексикан Mexican clubs prepare For the day of the dead: skulls on uniforms, creepy posters
Gerard Pique: Barca's new stadium should be named after Messi
The Cagliari goalkeeper was brought to the house of the Russian mafia boss because of the debt of his teammates. Wild prank on Italian TV
Gareth Bale: I want to be loved and appreciated. I will give my all for Tottenham
Eugene Giner: I don't see the point in inviting Messi to the RPL. Let's first make the League at least at the level of Spain
Pique agreed to a 50% pay cut at Barcelona until the end of the season
Ex-Rostov defender Bashtush moved from Lazio to Saudi al-ain