Slovenia

Ostro opozorilo Zverevu: Če boš žural, ne boš igral!

0

termometer

V Berlinu ničelna toleranca do kršenja varnostnih postopkov
0

termometer

Nastop nemškega teniškega zvezdnika Alexandra Zvereva na domačem ekshibicijskem turnirju v Berlinu je pod velikim vprašajem, so v petek sporočili prireditelji dogodka, ki bo potekal od 13. do 19. julija. Če bo vendarle zaigral, bodo imeli "ničelno toleranco" do vsakršnega kršenja postopkov za omejitev širjenja novega koronavirusa, so še dodali.

Triindvajsetletni Nemec Alexander Zverev, sedmi igralec sveta, je ob Avstrijcu Dominicu Thiemu, tretjem z lestvice ATP, ena glavnih atrakcij ekshibicijskega turnirja v Berlinu, a prireditelji ne bodo tolerirali njegovega kršenja varnostnih pravil v času koronakrize.

Po Adria Touru obljubil, da bo pazil, toda ...

Zverev je bil udeleženec turnirja Adria Tour v Zadru, kjer se je z novim koronavirusom okužilo nekaj njegovih kolegov, Grigor Dimitrov, Borna Čorić, Viktor Troicki in tudi prireditelj turneje, prvi igrakec sveta Novak Đoković. Teniškim zvezdnikom so takrat očitali, da so se obnašali nadvse neodgovorno, se udeleževali nočnih zabav in drugih družabnih dogodkov ter se požvižgali na socialno distanciranje.

Aleksander Zverev_THUMB
Aleksander Zverev_THUMB
Sportal Đokovića napadajo, on pa se požvižga na to in se zabava v družbi lepotic #video

Zverev se sicer na Hrvaškem ni okužil, obljubil pa je, da se bo zaprl v samoizolacijo, a je za novo zgražanje poskrbel kaj kmalu, ko so ga ujeli na zabavi v nekem nabito polnem baru na jugu Francije. Eden najglasnejših kritikov Zverevega obnašanja je bil avstralski teniški igralec Nick Kyrgios, ki se je ob tem zapletel še v besedni spopad z nemško legendo Borisom Beckerjem.

Boris Becker
Boris Becker
Sportal Spor je dvignil veliko prahu: Becker je še večji bedak, kot sem mislil

Ničelna toleranca do kršitev

V Berlinu zabave in kršenja pravil obnašanja ne bodo tolerirali, je za Süddeutsche Zeitung v petek razlagal vodja tekmovanja Edwin Weindorfer, ki se še ni odločil, če bo Zverevu sploh dovolil nastopiti: "Lahko bi rekel, da je Saševo (Alexander Zverev, op. p.) obnašanje kršenje pogodbe, lahko pa tudi, da mu damo še eno možnost, a ob opozorilu, da imamo tu v Berlinu zelo jasna pravila obnašanja."

V Berlinu ne bo zabav, trening kampov, akademij in ostalega spremljevalnega programa, običajnega za velike turnirje, igrali bodo na travnati podlagi in nato še na trdi, v živo pa si bo dvoboje lahko ogledalo od 300 do 1000 gledalcev, ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov. Do kršenja pravil bodo imeli ničelno toleranco, je še zagrozil Weindorfer in poudaril, da bo vsak igralec, ki ga bodo ujeli pri kršenju pravil, nemudoma izključen iz turnirja.

Preberite še:

Novak Đoković
Novak Đoković
Sportal Test Novaka Đokovića je bil negativen
Jelena Đoković
Jelena Đoković
Sportal Novak Đoković bo doniral, kolikor bo potrebno

Football news:

The baby may get angry and leave. Luis Suarez Miramontes about Messi
Joan Laporta: bartomeu's Words are a manifestation of cowardice and failure
Neuer on Ter Stegen: a Great result for Bayern, but I don't want my teammates to experience this
Messi is painful to watch. He did not help with goals and assists, in his eyes – hopelessness
Barcelona will be fired after Selena 2:8 from Bavaria (Fabrizio Romano)
Neymar went further than Barca in the Champions League for the first time after moving to PSG
Philippe Coutinho-transfer nightmare that brought Barcelona a lot of pain