Daljši zastoj je nastal proti mejnemu prehodu Gruškovje. Foto: BoBo

Na slovenskih cestah, še zlasti v smeri proti Hrvaški, se promet pričakovano zgošča. Na večjih mejnih prehodih so pri izstopu iz države daljše čakalne dobe. Najdlje, več kot dve uri, vozniki osebnih vozil čakajo na prehodu Gruškovje. Zastoji so tudi na Hrvaškem ter v Avstriji proti Sloveniji, poroča prometnoinformacijski center.

Na večjih mejnih prehodih so pri izstopu iz države daljše čakalne dobe. Najdlje, več kot dve uri, vozniki osebnih vozil čakajo na prehodu Gruškovje. Zastoji so tudi na Hrvaškem ter v Avstriji proti Sloveniji, poroča prometnoinformacijski center.

V soboto velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, med 8. in 13. uro ter na primorskih cestah med 6. in 16. uro.

Obeta se vroč konec tedna

Po dnevih nekoliko hladnejšega vremena, kot je pričakovano za julij, se že ta konec tedna po napovedih vremenoslovcev obeta suho, sončno vreme. Temperature se bodo spet dvignile nad 30 stopinj Celzija.

Tudi prihodnji teden bo prevladovalo sončno in vroče vreme, v gorskem svetu pa nevihte niso povsem izključene. Najvišje temperature bodo okoli 33, na Primorskem do okoli 35 stopinj Celzija, tam bodo ob šibki burji tudi jutranje temperature dokaj visoke. Trenutno kaže, da bo proti koncu prihodnjega tedna še nekoliko bolj vroče, objavlja Agencija RS za okolje.
Sončno vreme bo verjetno botrovalo še večji gneči na cestah, saj se bodo na pot podali tudi dnevni izletniki in vikendaši. Promet se je zgostil že v petek, zastoje pa je pričakovati tudi konec tedna.

Interaktivni zemljevid čakalnih dob (nazadnje osveženo ob 12.10):