Slovenia

Policija išče skrivnostno žensko, ki je fantu na Krvavcu rešila življenje

Včerajšnja reševalna akcija, v kateri so pred padcem z žičnice rešili 12-letnika, je imela srečen konec. Policija zdaj išče vse, ki so pomagali pri reševanju, še vedno pa še niso našli gospe, ki je fanta pomagala zadržati na sedežnici, da so pod njo razpotegnili zaščitno ograjo.

Na Krvavcu se je včeraj odvija napeta akcija, ki pa se je na srečo končala srečno. Dvanajstletnik je hitro po začetku vožnje zdrsnil med varovalo in sedež ter visel deset metrov nad tlemi.

Pri reševanju, ki je steklo zelo hitro, so pod sedežnico razpotegnili zaščitno mrežo in s tem odločilno pripomogli k uspešnemu reševanju fanta. Kot nam je včeraj povedal znani smučarski učitelj in oblikovalec Sandi Murovec, je slišal kričanje, kasneje pa je zagledal fanta, ki je visel z nihajke.

"Z ene strani ga je držal sošolec, z druge pa naključna smučarka. Bilo je vprašanje sekund, saj sem videl, da ga že težko držita," pravi Murovec.

Kot je še povedal, je mreža dobro opravila svoje delo, fant pa je ob tla udaril z majhno silo in jo je odnesel le z zvinom kolena.

Krvavec, nesreča
Krvavec, nesreča
Novice Junak, ki je reševal dečka: Vsi so kričali, bilo je vprašanje sekund

"Prav vsak posameznik je bil v tistem trenutku ključen, da ni prišlo do tragedije"

Krvavec, nesreča Foto: Sandi Murovec Policija bo vsem, ki so pomagali pri reševalni akciji, podelila medalje za požrtvovalnost, RTC  Krvavec pa bo vsemvpletenim omogočil enodnevno brezplačno smuko in kosilo na Plaži Krvavec.

"Prav vsak posameznik je bil v tistem trenutku ključen, da ni prišlo do tragedije. Deset ljudi torej, ki so bili v zelo stresni situaciji zelo prisebni in so v skupinskem duhu odigrali vlogo življenja. Rešili so življenje drugemu, za kar jim iskreno čestitamo." so sporočili s policije.

Policija upa, da se jim bo gospa javila

A trenutno imajo policisti še eno težavo, saj jim za zdaj še ni uspelo identificirati smučarke, ki je na sedežnici pomagala zadržati fanta, da je ostalim pod sedežnico uspelo razpotegniti zaščitno ograjo.

"Izredno  pa  nas  žalosti, da še vedno ne vemo, kdo je bila gospa, ki je na sedežnici pomagala držati otroka in je odigrala eno od ključnih vlog v njegovem reševanju. Zato poziv, naj se nam javi, še vedno velja," še dodajajo na policiji.

Pri reševanju sodelovalo deset ljudi

Skupno je po podatkih policije pri reševanju sodelovalo deset oseb. Trije na sedežnici in sedem pod njo. Med njimi so bili delavci na smučišču, naključni mimoidoči inpolicist.