Slovenia

Primož Roglič jim je pokazal pot

Najboljši slovenski kolesar Primož Roglič je z zmago na Tour de l'Ainu razkril karte in dal vsem tekmecem vedeti, da bodo morali na letošnji Dirki po Franciji hitro vrteti pedala, če ga bodo hoteli premagati. Da ga na Tour de Franceu zanima rumena majica, poudarjajo tudi v njegovi ekipi Jumbo-Visma.

Prva prava mednarodna dirka in že prva zmaga za slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča v tej nenavadni sezoni. Da je trdno odločen napasti rumeno majico na največji dirki na svetu, je pokazal vsem na Tour de l'Ainu.

Skupna zmaga po dveh etapnih zmagah in drugem mestu prvi dan je pokazatelj, da je v času pandemije koronavirusa dobro treniral.

THUMB - roglič
THUMB - roglič
Sportal Še ena veličastna predstava Rogliča, Bernala je preprosto zmlel

"Neverjeten športnik je"

Ko so se stvari po prihodu sovražnika številka 1 na svetu počasi začele vračati v "normalno" stanje, so Slovenijo obiskali mladi kolesarji njegove ekipe Jumbo-Visma. In kje so opravili priprave? Bilo bi nenavadno, če jih ne bi na Rogli, kakor kličejo našega kolesarja.

Izpostavljajo njegovo predanost. Izpostavljajo njegovo predanost. Foto: Peter Podobnik/Sportida

"Ko imaš najboljšega kolesarja v ekipi, je fantastično. Fantje so lahko vsak dan, ko so kolesarili na Roglo, videli napis Rogla. Magnet je. Neverjeten športnik je in njihov vzornik," je razložil Robert de Groot, ki pri Jumbo-Vismi skrbi za razvoj mladih kolesarjev.

V ekipo se je vrnil pred enim letom, pred tem pa že bil del ustroja, ko se je imenoval Rabobank. Večinoma se ukvarja z individualnimi treningi kolesarjev, zato do potankosti pozna zakonitosti tega športa.

"S svojim delom in predanostjo izboljšuje ekipo"

Zaveda se, da je Primož tisti, ki je še pospešil nadgradnjo nizozemske ekipe. S svojim načinom dela in predstavami na dirkah je postavil novo dimenzijo: "Primož nam je pokazal, kako je biti celovit športnik. Veliko trenira. Zelo je predan treningu. Zelo dobro je informiran glede nutricionizma, regeneracije. S svojim delom in predanostjo izboljšuje ekipo. Velik korak je za nas. Potrebujemo ga. Tudi preostali odlični kolesarji so pri nas tisti, ki nas vlečejo naprej."

Čeprav je Primož slovenskega rodu, to ne igra nobene vloge v nizozemski ekipi, kjer na vse skupaj gledajo širše: "Pri nas vsi razumejo, da je Jumbo-Visma mednarodna ekipa. Ko si mednarodna ekipa, z mednarodnimi sponzorji, ni pomembno, od kod prihajaš. Pomembno je, da nastopaš tako, kot si pri Jumbo-Vismi želijo."

Lani je osvojil tritedensko Dirko po Španiji. Lani je osvojil tritedensko Dirko po Španiji. Foto: Peter Podobnik/Sportida

In lanska zmaga na Vuleti je dala Nizozemcem, zlasti pa našemu šampionu dodaten zagon za največjo dirko na svetu. Skupna zmaga na Dirki po Španiji je bila prva za Jumbo-Vismo na tritedenskih dirkah.

Ogromno materiala je dal šefom, ki so morali začeti pospešeno razmišljati. In prišli so do spoznanja, da lahko letos sestavijo ekipo za še korak višje. THUMB - rogla
THUMB - rogla
Sportal Roglič s suvereno zmago prestrašil Bernala

"Primož gre na Touru na zmago"

In kaj je lahko nadgradnja? Giro ali Tour de France. Primož si je za letos zadal cilj, da osvoji drugega, na katerem je bil pred dvema letoma že četrti. Nekaj pa je povsem jasno. Takrat se je Kisovčan še učil, povrhu vsega pa bo imel letos ob sebi pomočnike, s katerimi bo lahko napadel rumeno majico.

Osredotočen je na to, da osvoji veliki Tour. Osredotočen je na to, da osvoji veliki Tour. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Neverjetna predstava je bila. Za ekipo je bilo to nekaj velikega. Dalo nam je misliti, da lahko naredimo še več. Na Grand Touru se bomo zato v prihodnosti borili za še boljše rezultate. Primož ima zelo dobre možnosti. Eden največjih je. Gre na zmago," je še poudaril de Groot.

Tour de France
Tour de France
Sportal Tour 2021 se bo začel v Brestu

Football news:

Juve have leased Morata from Atletico for 10 million euros with the right to buy out for 45 million
Barcelona and Atletico have agreed a move for Suarez (Fabrizio Romano)
At the 1950 world Cup, Amateurs from the United States beat England. The coach of the Americans compared their players to sheep, and the author of the winning goal went missing
Dan Henderson made his debut for Manchester United at the age of 23. He made 141 appearances on loan
Shaka Hyslop: Many black players do not see the point in coaching courses, believing that they will not be called for an Interview
Barcelona have offered Norwich 5 million pounds for the loan of Aarons
Should, should not, but he will pass. It seems that Suarez dishonestly passed the EU passport exam-the scheme was revealed through wiretapping