Slovenia

Rekordna rast okužb, država na tretjem mestu v Evropi po številu žrtev

V Franciji so v sredo zabeležili najvišje število novih okužb z novim koronavirusom v več kot dveh mesecih. V državi so potrdili 1.695 novih primerov okužb, Francija pa je z več kot 30 tisoč smrtnimi žrtvami zaradi bolezni covid-19 po številu umrlih na tretjem mestu v Evropi, in sicer takoj za Veliko Britanijo in Italijo. Rekorden porast okužb, odkar so junija sprostili karanteno, so v sredo zabeležili tudi v Španiji, število novih okužb pa je po več tednih naraslo tudi v Grčiji.

Po poročanju BBC so v Franciji v sredo potrdili 1.695 novih okužb v zadnjih 24 urah. Z več kot 30 tisoč smrtnimi žrtvami zaradi bolezni covid-19 je Francija v Evropi na tretjem mestu po številu umrlih, in sicer takoj za Veliko Britanijo in Italijo. Skupaj so v Franciji doslej potrdili več kot 194 tisoč primerov novega koronavirusa.

V Toulousu na jugozahodu države so uvedli obvezne maske na najbolj obiskanih ulicah, pričakuje se, da bodo v Parizu in drugih mestih uvedli podobne ukrepe, poroča STA. V Franciji je sicer obvezno nošenje mask v zaprtih prostorih, v petek pa je vlada dala dovoljenje lokalnim oblastem, da lahko tudi same uvedejo obvezno nošenje mask, poroča STA.

Hrvaška
Hrvaška
Novice Na Hrvaškem 58 novih okužb

Rekorden porast okužb tudi v Španiji in Grčiji

V sredo so najvišje število novih okužb, odkar so junija sprostili karanteno, zabeležili v Španiji. V največji državi na Iberskem polotoku so potrdili 1.772 novih okužb. Zaradi porasta novih okužb v Španiji so v Švici uvedli obvezno karanteno za potnike, ki prihajajo iz te države, omenjeni ukrepi pa ne veljajo za Kanarske in Balearske otoke. 

Spomnimo, Velika Britanija je že prejšnji mesec uvedla 14-dnevno karanteno za potnike, ki v državo prihajajo iz vseh območij v Španiji. V največji državi na Iberskem polotoku so do zdaj skupaj zabeležili več kot 305 tisoč okužb z novim koronavirusom, za boleznijo covid-19 pa je skupaj umrlo več kot 28 tisoč ljudi.

Španija Foto: Reuters

Rekorden porast novih okužb v zadnjih tednih so zabeležili tudi v Grčiji, kjer so v sredo v zadnjih 24 urah potrdili 124 novih okužb. Grški premier Kiriakos Micotakis je poudaril, da se morajo državljani držati ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. V Grčiji so do zdaj skupaj zabeležili 4.974 primerov okužb, zaradi bolezni covid-19 pa je umrlo 210 ljudi.

Hirošima
Hirošima
Novice V Hirošimi so se spomnili žrtev eksplozije atomske bombe

V Afganistanu bi bila lahko okužena tretjina prebivalstva

Iz Afganistana pa poročajo o raziskavi, ki je odkrila, da bi bila lahko z novim koronavirusom v državi okužena tretjina prebivalstva oziroma okoli deset milijonov ljudi. Po poročanju BBC se je raziskava osredotočala na iskanje protiteles na 9.500 ljudeh po celi državi. Afganistanski zdravstveni minister Ahmad Jawad Osmani je poudaril, da so največ primerov novega koronavirusa odkrili v mestih, največ v prestolnici Kabul.

V večini primerov okuženi niso kazali simptomov okužbe. V državi so do zdaj uradno potrdili 36 tisoč okužb in 1.200 smrtnih žrtev zaradi bolezni covid-19, vendar pa strokovnjaki ocenjujejo, da zaradi revščine in omejitev zdravstvenega sistema zaradi več desetletij trajajočega vojaškega konflikta večine primerov okužb niso zabeležili v uradno statistiko.

Football news:

Suarez - Messi: I will Always be grateful for what kind of person you are, because everyone knows what kind of player you are
Son of Rory Delap (Yes, the one who threw outs) already scores for Manchester City
Gian Piero Gasperini: Iličić asked about the Beginning of: What does he have that I don't?. I replied:
Alvaro Morata: a lot of forwards score 30-40 goals, but they don't win anything. I'm used to taking trophies
AC Milan are in talks with Tottenham to transfer Aurier
PSG are in talks with Chelsea about Ruediger's transfer
Gasperini on Serie A: Atalanta can't start the season with the goal of winning the scudetto, otherwise we will be lost