Slovenia

Špansko nogometno prvenstvo se bo nadaljevalo v tednu okoli 8. junija

icon-content-book-3PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik španske vlade Pedro Sanchez je danes v javnem nastopu naznanil, da se Španija po več kot dvomesečni popolni izolaciji zaradi pandemije novega koronavirusa počasi vrača v normalno življenje. Med drugim je napovedal datum nadaljevanja španskega nogometnega prvenstva - v tednu okoli 8. junija.

"Španija je naredila, kar je morala, zato se pred nami odpirajo nova obzorja. Prišel je trenutek, ko se bomo lahko vrnili k vsakodnevnim opravkom. Od 8. junija se bo vrnila tudi nogometna liga,"je v televizijskem nastopu iz vladne palače Moncloe sporočil španski premier Pedro Sanchez.

"Španski nogomet ima zelo množično podporo, vendar ni edina aktivnost, ki bo lahko nadaljevala svojo začrtano pot. Tudi muzeji, gledališča ... Moramo zagnati vse gospodarske dejavnosti, med njimi hotelirstvo in turizem, ki predstavljata ogromen delež zaposlitev,"je poudaril Sanchez. Predsednik vlade je napovedal, da bodo lahko turisti v Španijo brez omejitev prišli julija. "Zagotovili bomo, da bodo turisti varni v naši državi. Spoštovati bo treba splošna higienska navodila, saj bo turizem v teh časih še pod posebnim drobnogledom."

Šanski premier Pedro SanchezFOTO: AP

"Najtežja bitka je za nami. Vidimo luč na koncu tunela, vendar se moramo zavedati, da je virus še med nami in da ga nismo popolnoma iztrebili. Odziv španskega ljudstva je bil izjemen, vsi smo opravili svoje naloge in skupaj premagali epidemijo,"je nadaljeval Pedro Sanchez. "Od ponedeljka bomo lahko znova obiskali prijatelje in svojce, odprle se bodo trgovine in ulice bodo oživele. Smo korak do zmage, zato moramo še naprej spoštovati navodila in se obnašati odgovorno," je dodal španski premier. Ob tem je Pedro Sanchez napovedal finančno pomoč najšibkejšemu delu populacije - deležno jo bo približno 850.000 gospodinjstev, hkrati pa JE razglasil desetdnevno žalovanje po vsej državi kot spomin na vse umrle zaradi covida-19.

Football news:

Wife of Ukrainian football player Morozyuk: It's a lie that men are polygamous and women are not. This society imposes
Kylian Mbappe: Winning the Champions League with PSG is something special. Personal awards will be a bonus
Lothar Matteus: flick is a bit like Heynckes and Hitzfeld. He can work with the stars
The President of Rennes expects Kalavinka will not go away in the summer. The midfielder wants to buy real
Agent Musacchio: MATEO is happy in Milan. We want a new contract offer
Athletes are outraged by the death of African-American George Floyd
Valencia can replace Ferran Torres with Porto's Otavio midfielder