Slovenia

Tanja Žaklelj 20. na Češkem: Nisem mogla sproščeno dirkati in uživati

0,00

termometer

Nove Mesto, olimpijski kros
0,00

termometer

Slovenska gorska kolesarka Tanja je na prvi in hkrati predzadnji tekmi svetovnega pokala v olimpijskem krosu v češkem Novem mestu zasedla 20. mesto, kar je šest mest bolje od torkovega dosežka v kratkem krosu.

Žakeljeva se je s starta pognala pogumno in celoten štartni krog držala stik z vodilnimi, ciljno črto pa prečkala na devetem mestu. A žal prvi metri niso bili pokazatelj tega, kar je še bilo pred njo, ob slabih občutkih je izgubljala mesta, ob koncu pa vendarle pokazala boljšo predstavo, ki ji je zagotovila 20. mesto.

"Nisem mogla sproščeno dirkati in uživati"

"Počutje ni bilo najboljše, ampak naredila sem vse, kot je treba. Start je bil res dober, želela sem si biti med dvajseterico po štartnem krogu, ker običajno nato napredujem. Nadaljevanje pa enostavno ni bilo v redu, nisem se počutila dobro, v želodcu sem imela napet občutek, v noge me je zeblo. Nisem mogla sproščeno dirkati in uživati. Želela bi si več potegniti iz te dirke, sem pa vseeno naredila največ, kar sem lahko," je dejala Žakljeva.

Dirko v članski konkurenci je dobila Francozinja Loana Lecomte, tudi tokrat pa so bile številne kandidatke za zmagovalni oder precej nizko uvrščene.

Že v petek bo v Novem Mestu še ena tekma v kratkem krosu, v nedeljo pa bodo tekmovalci opravili še generalko za svetovno prvenstvo v olimpijskem krosu. Prvenstvo bo sicer od 15. do 18. oktobra v avstrijskem Leogangu.

Preberite še:

Tanja Žakelj Gorsko kolesarstvo
Tanja Žakelj Gorsko kolesarstvo
Sportal Žakljeva na prvi tekmi svetovnega pokala 26.

Football news:

Hans-Dieter flick: Bayern played great defense and didn't let Eintracht do much
Ajax with the score 13:0 beat Venlo. This is the biggest win in Eredivisie history
Messi doesn't score for Real Madrid after Ronaldo left for Juve. In the last Clasico before the transfer, they both scored
Sergio Ramos: Clean penalty, I was grabbed. It is unfair to judge the referee
Ronald Koeman: I don't understand VAR, it's working against us. Barcelona do not deserve such defeats
Griezmann did not make any effective actions in five matches under Koeman
Ex-referee Andujar Oliver believes that the referee should not have awarded a penalty against Barca in the Clasico