Slovenia

Tri koristne začimbe za pljuča

Nekatere začimbe s svojim delovanjem pozitivno vplivajo na pljuča, zato so zlasti dobrodošle v prehrani (nekdanjih) kadilcev. Na prvih mestih so sledeča:

Česen

Ponaša se s številnimi pozitivnimi učinki na zdravje. Znan je kot naravni antibiotik z močnim protivnetnim in proti rakavim učinkom, sprošča dihalne poti in premore protiglivično ter protivirusno delovanje.
Alicin, aktivna sestavina, ki se skriva v belih strokih, zdravi okužbe dihalnih poti in spodbuja čiščenje pljuč pri kadilcih in nekdanjih kadilcih.
Česen oplemeniti okus mnogih jedi, najučinkovitejši pa je surov. Vendar pozor: ni priporočljiv za osebe, ki imajo težave z želodcem in drugimi prebavnimi organi.

Ingver

Ingver krepi odpornost, izboljšuje prebavo, blaži napihnjenost, zaviralno vpliva na vnetne procese v organizmu in spodbuja izločanje strupenih snovi iz pljuč ter je zato dobrodošel v prehrani kadilcev in bivših kadilcev.
Poda se v hladne in vroče napitke: čaje, sadne in zelenjavne zmeške ter druge jedi, vendar njegove korenine dnevno ne bi smel zaužiti več kot približno dva centimetra. Če niste prepričani o varni količini se, preden ga umestite na jedilnik, posvetujte z zdravnikom ali prehranskim strokovnjakom.

Kurkuma

Kurkumo lahko v prehrano umestite v obliki njenega prahu ali sveže korenine. Več študiji je pokazalo, da lahko ta začimba izboljša delovaje pljuč in spodbuja njihovo čiščenje.
Hkrati varuje pred boleznimi dihalnih poti, najučinkovitejša pa je v kombinaciji s črnim poprom in dobrodošla v omakah, sadnih ali zelenjavnih zmeških ali v tako imenovanem zlatem mleku, katerega osnovna sestavina je prav kurkuma.

Football news:

Liverpool will buy Jota for 41 million pounds. Wolverhampton will pay up to 13.5 million for Hoover
8 is Bavaria's favorite number. Now she beat Schalke: Gnabry scored a hat-trick, Sane scored 1+2, Lewandowski came up with an assist by rabona
Liverpool agreed a 5-year contract with Jota. The transfer amount could be 43 million euros
I left everything and went to the other side of the world for my favorite team. The heartwarming story of a Norwegian fan in love with Santos
Lewandowski scored in the 1st round of the Bundesliga in 7 seasons and repeated the championship record
Gnabry scored a hat-trick against Schalke
Lewandowski scored for Schalke in their 10th Bundesliga game in a row. This is a League record