Slovenia

Trio kraških znamenitosti

Turistični ponudniki s kraškega območja, Kobilarna Lipica, Park Škocjanske jame in Park vojaške zgodovine Pivka, bodo sodelovanje pod blagovno znamko Trio kraških znamenitosti po kriznem obdobju še nadgradili.

Pred štirimi leti so podpisali sporazum o sodelovanju. Cilji novega partnerstva so bili povečanje števila obiskovalcev, povezovanje turistične ponudbe v nove skupne produkte ter povečanje zadovoljstva obiskovalcev. Plod sodelovanja je tudi blagovna znamka Trio kraških znamenitosti, pod katero obiskovalcem ponujajo razne ugodnosti.


image

Kobilarna Lipica spet vabi.


»Kriza, ki jo je povzročila pandemija koronavirusne bolezni, je močno prizadela slovenski turizem in ni zaobšla niti Lipice, Škocjanskih jam in Pivke,« so povedali na nedavni novinarski konferenci v Pivki. »Izhodišča, na katerih je bil postavljen sporazum iz leta 2016, so nenadoma postala še bolj aktualna, potrebe po sodelovanju še večje, sinergijski učinki usklajenih promocijskih aktivnosti pa ne več stvar prestiža, ampak pogoj za preživetje. Dozdajšnje sodelovanje bomo zato ne samo nadaljevali, ampak ga tudi nadgradili. Eden od konkretnih rezultatov sodelovanja, ki ga bodo obiskovalci najprej in najbolj konkretno občutili, je dvig popusta na ceno vstopnice, ki ga partnerji priznavajo obiskovalcem, ki pridejo na obisk z manj kot tri mesece staro vstopnico drugega partnerja, in sicer s prvotnih 15 na 25 odstotkov v letu 2020. S tem bi želeli povečati dostopnost znamenitosti oziroma dediščine, ki jo upravljajo, in se dodatno približati domačemu gostu. Dodatne napore bomo vložili v uveljavitev blagovne znamke Trio kraških znamenitosti z željo, da bi se obiskovalci na območju zadržali čim dlje in da bi obisk območja postal dvo- in večdneven.«

Novinarske konference so se kot gostje udeležili župan občine Pivka Robert Smrdelj, predstavnica Slovenske turistične organizacije Karmen Novarlič in predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka. Vsi so poudarili, da je takšno sodelovanje primer dobre prakse v slovenskem prostoru in pomemben prispevek k reševanju turističnega gospodarstva.


In kaj je aktualnega pri vseh treh ponudnikih? Vsekakor je pomembno, da so v Lipici, Pivki in Škocjanskih jamah na široko odprli vrata, seveda ob nadaljnjem upoštevanju varnostnih ukrepov, ki veljajo. Trenutnim razmeram je prilagojen režim vodenja po Škocjanskih jamah: med tednom (od ponedeljka do petka) je obisk ob 13. uri, med vikendi pa ob 10., 13. in 15. uri. Obisk poteka na način, da se zagotovi čim večja varnost obiskovalcev, zato je mogoče, da se obisk časovno podaljša in traja dve uri. Voden obisk je mogoč za največ 15 oseb skupaj, če je skupina večja, je potrebna predhodna najava, da lahko zagotovijo varno vodenje. Obiskovalci si lahko ogledajo del Škocjanskih jam, in sicer turo Skozi podzemni kanjon, preostale ture do nadaljnjega niso mogoče.
image

Park vojaške zgodovine


Tudi Kobilarna Lipica je znova odprla vrata: »Pri nas ste dobrodošli vsak dan med 10. in 18. uro razen ob ponedeljkih. Več kot 300 lipicancev se že veseli vašega obiska. Obenem vam sporočamo, da smo ogled kobilarne prilagodili tako, da bo prijeten in varen za vse – za vas, zaposlene in lipicance,« sporočajo iz kobilarne.

Odprt je tudi Park vojaške zgodovine Pivka, in sicer vsak dan od 10. do 16. ure, vse o varnostnih ukrepih lahko preberete na njihovi spletni strani.

Football news:

Lazio has lost 3 matches in a row and can concede 2nd place in Serie A if Atalanta wins against Juve
A Parma employee has a coronavirus. The team is isolated on the base, but will continue to play in the championship
Kalidou Coulibaly: Napoli is not going to Barcelona as tourists. We are able to give battle
PSG have extended their contract with Kimpembe until 2024
Suarez is not in the start for the match with Valladolid. He has scored 4 goals in the last 4 games for Barca
Dyche Pro 1:1 with Liverpool: top team Scored. Talking about three points is too much
Klopp on the draw with Burnley: Liverpool should have scored 3-4 goals. We are disappointed