Slovenia

Tudi slovenska reprezentanca v "mehurčku"

0,00

termometer

FIBA
0,00

termometer

Mednarodna košarkarska zveza se v novembrskem in februarskem kvalifikacijskem oknu za nastop na EuroBasketu 2022 zavzema za uvedbo tekmovalnih "mehurčkov".

Luka Dončić
Luka Dončić
Sportal Vsi bi upravljali e-Dončića. Kdo pa bo vodil pravega?

"Veliko je nejasnosti, preveč odprtih vprašanj," je ob pogovoru o iskanju novega selektorja slovenske košarkarske reprezentance oziroma sklepnih pogovorih z grškim strokovnjakom Dimitriosom Itoudisom v četrtek dejal generalni sekretar KZS Rašo Nesterović.

Njegovo razmišljanje je dan zatem podkrepilo naznanilo Mednarodne košarkarske zveze. Fiba namreč tudi uradno napoveduje, da naj bi bilo nadaljevanje kvalifikacij v novembrskem in februarskem kvalifikacijskem oknu odigrano v "mehurčku", torej brez vmesnih selitev reprezentanc. V osnutku ideje je zapisano, da bi v enem "mehurčku", ki bi vključeval dvorano in hotel, svoje delo lahko opravile reprezentance ene ali celo dveh skupin (od štiri do osem ekip).

Podrobnosti novega koncepta niso znane, kot tudi ne pogoji za vloge gostitelja teh "mehurčkov", v katerih bo poskrbljeno za stalna testiranja na novi koronavirus. "Spremljali bomo razmere, povezane z novim koronavirusom, in vse deležnike obveščali o novostih," so zapisali pri FIBA. Podrobnejši načrti pa so za zdaj neznanka tudi za panožne zveze. Zato tudi pri KZS še ne morejo govoriti o tem, ali so kandidati za vlogo enega od gostiteljev.

Spomnimo, Slovenijo, ki je v prvem oknu izgubila na Madžarskem in premagala Avstrijo, bi morali novembra čakati domači tekmi z Ukrajino in Madžarsko, februarja pa z Avstrijo in Ukrajino. Za žensko reprezentanco, ki v kvalifikacijah za EP 2021 še ne pozna poraza, pa sta novembra predvideni gostovanji na Islandiji in Grčiji, februarja pa domači tekmo z Bolgarijo in Islandijo.

Dončić in Dragić
Dončić in Dragić
Sportal Spomenik slovenske enotnosti, 3 leta pozneje
Goran Dragić
Goran Dragić
Sportal Goran Dragić junak velike zmage Miamija
Luka Dončić
Luka Dončić
Sportal Novo poglavje pravljice Luke Dončića. Pristal je v najboljši peterki lige NBA.
Spasoje Tododorivć
Spasoje Tododorivć
Sportal Mož, ki je odkril slovenski košarkarski biser

Football news:

Ronaldo has a bald haircut: Success is measured by the obstacles you overcome 😉 💪 🏽
UEFA on the European Premier League: She's bound to get bored. The Champions League is the best tournament in the world
Salzburg sold Holand and Minamino - and has already gathered new potential stars. The season started with 35 goals in 8 games
Sulscher twice outplayed Tuchel: first he mirrored the scheme (helped to contain), and then released Pogba in time (helped to add to the attack)
Barcelona - the first team to score for two 17-year-old players in a Champions League match
Atalanta's development has reached a crucial point: the club will soon turn into either Napoli or Roma. Miranchuk - a symbol of change
Sharonov joined the coaching staff of Cyprus Paphos