Slovenia

V babičini omari našla zlati palici, iztržila bi lahko vsaj 100.000 evrov

Družina iz Pariza se je ob razglasitvi karantene odločila, da se preseli v družinsko hišo v približno 200 kilometrov oddaljenem kraju Vendôme. Desetletna dvojčka sta si med igro na vrtu zaželela zgraditi improvizirano hišico, oče jima je predlagal, da pri tem uporabita stare rjuhe iz babičine omare. Ko sta jih šla iskat, sta tam nepričakovano odkrila pravo bogastvo – dve zlati palici, za kateri bi po oceni lokalnega dražitelja lahko iztržila kar sto tisočakov.

Desetletnika sta med igro po naključju odkrila pravo bogastvo.FOTO: Dreamstime

Desetletnika sta v hiši svoje babice na francoskem podeželju, približno 200 kilometrov jugozahodno od Pariza, našla zlati palici, ki sta po oceni lokalnega dražitelja in zbiratelja starin Philippa Rouillaca vredni več kot 100.000 evrov.

Družina iz Pariza se je, ko je francoska vlada razglasila strogo karanteno, odločila, da se preseli v družinsko hišo v kraju Vendôme. To jim je prineslo nepričakovano bogastvo.

Dvojčka, stara deset let, sta starša prosila, če bi si lahko na vrtu zgradita improvizirano hišico. Oče jima je predlagal, naj v babičini omari poiščeta stare rjuhe. Ko sta jih pograbila, sta na tla padla "dva precej težka predmeta", je po poročanju BBC pojasnil lokalni dražitelj Philippe Rouillac. Sprva ju dragocena najdba sploh ni zanimala, nadaljevala sta z gradnjo svoje hišice, šele pozneje sta očetu omenila nenavadna predmeta v babičini omari. A tudi oče je to, da gre dejansko za zlati palici, izvedel šele po posvetu z dražbeno hišo. 

Zlati palici sta trenutno ocenjeni na 40.000 evrov po kosu. A ker zaradi pandemije novega koronavirusa cena zlata raste, bo dražbena hiša s prodajo še nekoliko počakala. Rouillac meni, da bi ju lahko prodali za vsaj 100.000 evrov. 

In kaj bi z denarjem naredila srečna najditelja? Po navedbah tujih medijev sta očetu menda že naročila, naj jima zgradi bazen.

Football news:

Karpin is definitely not diplomatic. Shove for him-at all quietly, as Hello. Makeev about the coach of Rostov
Real are ahead of Manchester United in the fight for Kamavinga. Rennes demands 80 million euros for it
Bale and Mariano Diaz missed real's two-way game as a precaution. The Welshman is overworked
Ex-coach of the Kazanka river Klyuyev can lead Dinamo St. Petersburg
Barca defender Miranda is of Interest to Borussia Gladbach, Juventus, Betis, Porto and PSV
Tataev was our best player in both games. The coach of mladá Boleslav on the own goals of Alexis
Gianni Infantino: I have Heard Interesting proposals about the salary ceiling, limiting the amount of transactions, creating a reserve Fund