Slovenia

V ligi NHL še sedem hokejistov pozitivnih na novi koronavirus

0

termometer

0

termometer

Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL je objavilo nove rezultate testiranj na novi koronavirus. Ob začetku tretje faze nadaljevanja sezone, torej skupinskih treningov moštev, so med igralci zabeležili še sedem pozitivnih primerov okužbe z novim koronavirusom.

Skupaj so v ligi NHL v drugi in tretji fazi ponovnega zagona hokeja opravili 4934 testov, skupaj pa je bilo pozitivnih 30 hokejistov. En nov pozitivni primer so zabeležili tudi pri hokejistih, ki niso del 24 moštev, ki bodo 1. avgusta nadaljevala s tekmovanjem. Skupaj je bilo doslej 13 takšnih primerov.

V izjavi za javnost je vodstvo lige NHL sporočilo, da so vsi igralci, ki so okuženi z novim koronavirusom, izolirani od ostalih soigralcev in spoštujejo priporočila kanadske oz. ameriške zdravniške stroke.

Tretja faza vrnitve na ledene ploskve bo trajala vse do 1. avgusta, ko se bo začela razširjena različica končnice, v kateri bo nastopilo po 12 najboljših ekip v obeh konferencah.

Te bodo tekmovale v Torontu (vzhod) in Edmontonu (zahod), kjer se bodo zglasile do 26. julija. V prvem delu končnice bo igralo po osem moštev, uvrščenih od 5. do 12. mesta v svoji konferenci. Igrali bodo na tri zmage za štiri mesta v konferenčnih četrtfinalih. Tam imajo nastop zagotovljene po najboljše štiri ekipe z vzhoda in zahoda, ki bodo med seboj odigrale skupinski del za razvrstitev na mesta od prvega do četrtega mesta v vsaki konferenci.

Preberite še:

Russell Westbrook
Russell Westbrook
Sportal Nova okužba v ligi NBA: pozitiven tudi Westbrook
Jasmin Kurtić
Jasmin Kurtić
Sportal Okužba s koronavirusom v taboru Kurtićevih
Lokomotiv Plovdiv
Lokomotiv Plovdiv
Sportal Koronavirus v Bolgariji posegel že v novo nogometno sezono

Football news:

Ferran Torres: Ronaldo was the best. He is an example for everyone who wants to achieve the maximum in football
Barcelona cannot agree with Ter Stegen on a new contract. The goalkeeper wants to stay
We found out how the fascinating logo of Iceland appeared: Game of thrones has nothing to do with it, the source of audacity is the success of the national team
Ronaldo-Casillas: Proud that we shared great moments
Bayern want to sell Boateng in the summer. The club has no offers yet
Solskjaer on the Europa League: a Trophy would be a big step forward for Manchester United. We want to win something
Juve have contacted Zidane, Pochettino, Inzaghi, Spalletti and Gasperini about working at the club. The Real Madrid coach refused