Slovenia

V zaščitnih maskah so antene 5G (če verjamete)

V neformalni tekmi za največjo neumnost, ki kroži po družbenih omrežjih, smo pred kratkim dobili novega resnega tekmovalca.

Neizčrpna je energija, ki jo teoretiki zarote namenijo "razsvetljevanju" javnosti, ki ji – kot zatrjujejo – znanost, oblast in mediji skrivajo resnico. Pri tem so družbena omrežja ne le viri njihov resnic, temveč tudi kanal za nadaljnjo širitev njihovih umotvorov. Res je škoda, da vsaj dela te vneme ne preusmerijo v proučevanje preverjenih in zanesljivih virov, ki te domneve ovržejo v hipu.

Antena za mobilno telefonijo
Antena za mobilno telefonijo
Digisvet Nora epidemija uničevanja in nevednosti razsaja po Evropi, udarila tudi na Jadranu

Očitno je želja za iskanje zarote, negativizma, skritega ali odkritega sovražnika pri marsikom močnejša od zdravega razuma, a to je že nekaj za strokovnjake točno določene stroke.

IFA 2019, Margot Edelman
IFA 2019, Margot Edelman
Digisvet Bolj ko je država razvita, manj je zaupanja v medije

Očitno lahko vedno gre še bolj neumno

Ko se že zdi, da bodo težko našli kakšno še bolj neverjetno teorijo, izvemo, da je bil ta optimizem – preveč optimističen. Epidemija bolezni covid-19 je namreč nekaterim starim priljubljenim temam teoretikov zarote dala povsem nov in izjemen zagon. Tisti nesmisel, da bolezni covid-19 ne povzroča virus, temveč 5G, je bil, žal, zgolj začetek plazu.

Najnovejša ideja, ki je začela pred kratkim razsajati po družbenih omrežjih, svari, da so v zaščitnih maskah nameščene – antene za 5G. Ne veste, kje? Preverite, kako to pojasnjujejo družbena omrežja:

Pozor, te žice imajo namen uničiti naše možgane in ubiti nas, vztraja naš "samaritanec", ki očitno noče ali ne zmore razumeti, da ta žička zgolj pomaga, da bi se takšna maska bolje prilegla obrazu oziroma lepše ovila okrog nosu.

A nikakor ni edini. Naslednji je, kot pravi, prevedel v angleščino opozorilo, ki je nastalo v Izraelu:

Pri takšnih zapisih se vedno postavi vprašanje, ali si sploh zaslužijo kakršnokoli resno pozornost ali pa je nasprotno pomembno opozoriti na take nesmisle v splošni pandemiji dezinformacij.

Koronavirus
Koronavirus
Digisvet Veliko leglo lažnih novic o koronavirusu je - WhatsApp

Kirurške maske so zasnovali že pred pol stoletja, ko ni bilo ne duha ne sluha o kakršnikoli mobilni telefoniji, kaj šele njeni peti generaciji. Kdo bi verjel, da je takrat nekdo predvidel, kaj bo čez 50 let, in že takrat ustvaril obliko žičke, ki bo primerna za prikrivanje antene 5G? Vdihavanje 5G iz antene, pravijo na družbenih omrežjih? Dajte, no …

Svetlana Korkina
Svetlana Korkina
Sportal 5G, božja kazen, mikročipi ... Kaj pa, če je vse res?

Kam je šlo zaupanje v resne vire?

Mediji in celo znanost bi se morali resno vprašati, kaj se je zgodilo, da jim marsikdo ne zaupa več. Verjetno je najpomembnejši razlog ta, da so (marsi)kdaj to zaupanje zapravili.

Siol Plus Danes, ko lahko vsak objavlja v spletu, je zaupanje pomembnejše kot kdaj prej

Toda čudni napisi nekredebilnih avtorjev brez drobtinice dokazov, kakršnih je na družbenih omrežjih ogromno, gotovo niso boljša izbira, če le malo pomislimo s svojo glavo in ne sprejmemo vsega, kar nam kdo postreže.

Football news:

Philippe Coutinho: it was unusual to Play against Barca, but I have a contract with Bayern
Bartomeu does not intend to retire after 2:8 from Bayern
Bayern punished Barcelona for an 8-man defense. In this match, Messi was the problem, not the solution
L'equipe put Setien one for 2:8 with Bayern. For the first time, such an assessment was received by a coach
Pozornik! Barca fans met the team at the hotel after 2:8 from Bayern
Bayer's CEO confirmed that Havertz wants to leave the club
Destruction of Barcelona - in gifs from Tiktok Davis. This is better than highlights!