Slovenia

Vegas povedel z 2:0, preostali dvoboji izenačeni

0,01

termometer

Liga NHL, 13. avgust
0,01

termometer

Hokejisti Vegasa so v severnoameriški ligi NHL povedli z 2:0 v zmagah proti Chicagu, potem ko so ga na drugi tekmi končnice ugnali s 4:3. Na zahodu je še Dallas s 5:4 premagal Calgary in izid izenačil na 1:1. Na vzhodu je Boston izgubil proti Carolini z 2:3, Tampa Bay pa proti Columbusu z 1:3. V obeh dvobojih je 1:1 v zmagah.

Vegas, ki je dobil vseh pet tekem od konca prekinitve, je do druge zmage prišel po podaljšku. V Edmontonu je bil mož odločitve Reilly Smith, ki je zadel v osmi minuti podaljška. Dodal je še eno podajo. Pri Chicagu je pri vseh treh zadetkih v drugi tretjini asistiral Patrick Kane.

Dallas je izid v zmagah izenačil, potem ko je prav tako v Edmontonu odločilni zadetek 40 sekund pred koncem dosegel Jamie Oklesiak. Z dvema goloma se je v vrstah zmagovalcev sicer izkazal Miro Heiskanen. Corey Perry je dodal gol in podajo.

Carolina Hurricanes Foto: Gulliver/Getty Images

Carolina tokrat boljša od Bostona

Na vzhodu je Boston po včerajšnji zmagi tokrat izgubil proti Carolini. Tega je v Torontu pokopal igralec, ki ga je prav Boston leta 2011 izbral na naboru. Dougie Hamilton je odločilni gol zabil enajst minut in pol pred koncem tretje tretjine. David Krejči in Brad Marchand sta za Boston dosegla po gol in podajo, medtem ko je pri Carolini enak izkupiček imel Andrej Svečnikov, Martin Nečas pa je dodal dve podaji.

Columbus je prav tako v Torontu po porazu na prvi maratonski tekmi tokrat prišel do zmage proti Tampi. Joonas Korpisalo je po rekordnih 85 obrambah na prvi tekmi tokrat Columbusu pomagal s 36 obrambami. Sicer pa sta Ryan Murray in Oliver Bjorkstrand v prvi tretjini izničila vodilni zadetek Nikite Kučerova, v zadnji tretjini pa je zmago potrdil Alexander Wennberg. Pierre-Luc Dubois je dodal dve podaji.

Ekipe igrajo na štiri zmage.

Liga NHL, 13. avgust:

Konferenčni četrtfinale:


//-izid v zmagah
- igrajo na štiri zmage

Football news:

Liverpool will buy Jota for 41 million pounds. Wolverhampton will pay up to 13.5 million for Hoover
8 is Bavaria's favorite number. Now she beat Schalke: Gnabry scored a hat-trick, Sane scored 1+2, Lewandowski came up with an assist by rabona
Liverpool agreed a 5-year contract with Jota. The transfer amount could be 43 million euros
I left everything and went to the other side of the world for my favorite team. The heartwarming story of a Norwegian fan in love with Santos
Lewandowski scored in the 1st round of the Bundesliga in 7 seasons and repeated the championship record
Gnabry scored a hat-trick against Schalke
Lewandowski scored for Schalke in their 10th Bundesliga game in a row. This is a League record