Slovenia

Zaživel spletni portal za rezervacijo turistične ponudbe Moja Slovenija

icon-content-book-3PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaživel je spletni portal za rezervacijo pri slovenskih turističnih ponudnikih Moja Slovenija, s katerim želijo ustanovitelji na enem mestu zajeti večino slovenske turistične ponudbe. Trenutno je prek portala dostopna ponudba približno 60 hotelskih podjetij, ki jo stalno dopolnjujejo. Ustanovitelji poudarjajo, da želijo izpostaviti doživetja.

Novinarska konferenca ob predstavitvi portala Moja SlovenijaFOTO: Bobo

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil soustanovitelj portala www.mojaslovenija.org Viljam Kvalič, so navdih našli pri tovrstnih tujih portalih, vendar novi slovenski portal vključuje zgolj domačo ponudbo. Poudaril je, da ne želijo izključevati nikogar, zato je na portalu prostor tako za planinske koče kot najprestižnejše hotele.

Idejo so povezali s turističnimi boni, ki naj bi Slovence spodbudili k dopustovanju doma. Tako je pri predstavitvi ponudnikov posebej označeno, kateri kot plačilno sredstvo sprejemajo tudi bone. Portal pa nameravajo ohraniti in razvijati tudi po koncu obdobja, v katerem so boni na voljo, je poudaril soustanovitelj portala Sašo Krumpak.

Rezervacija poteka tako, da uporabnik najprej izbere ponudbo, nato čas prihoda in odhoda, ob tem pa vnese tudi druge podatke, kot so število gostov, njihova starost in morebitne posebne želje oziroma zahteve. Portal omogoča le rezervacijo, plačilo pa uporabnik opravi naknadno neposredno pri ponudniku.

Kot je poudaril Krumpak, želijo slovensko turistično ponudbo predstaviti celostno, zato so nastanitve le del ponudbe, še pomembnejša pa so po njihovem mnenju doživetja. K uporabi portala želijo poleg tega privabiti tudi tujce, zato bo vsebina kmalu prevedena v angleščino in nekatere druge jezike.

Na portalu je trenutno predstavljena ponudba približno 60 hotelskih podjetij, ponudbo pa stalno dopolnjujejo. Ponudnike ob tem spodbujajo, naj stopijo v stik z njimi in si s tem zagotovijo več gostov, goste pa, naj na portalu najdejo idejo za oddih v domovini. "Slovence želimo spodbuditi, naj raziščejo skrite kotičke svoje države, ki jih še ne poznajo," je poudaril Kvalič.

Zaživel je spletni portal za rezervacijo turistične ponudbe Moja Slovenija.FOTO: Bobo

Projekt med drugim pozdravljajo v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč, saj po besedah direktorja Iztoka Altbauerja predstavlja "fantastično priložnost za vse ponudnike". Pandemija covida-19 je turističnemu gospodarstvu zadala močan udarec, zato je dobrodošla vsaka spodbuda pri okrevanju, je poudaril.

Glas o portalu bodo pomagali širiti tudi njegovi ambasadorji Alenka Košir, promotorka zdravega življenjskega sloga, kuharski mojster Luka Jezeršek in nekdanji smučarski skakalec Robert Kranjec. Kot so izpostavili na današnji novinarski konferenci, posebej pozdravljajo idejo, da najpomembnejša ni hotelska namestitev, temveč doživetja, ki jih gostje najdejo v okolici.

Football news:

This is the best Milan in years: superkambekom with Juve (3 goals in 5 minutes!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: I am the President, player and coach! If I had been in Milan since the start of the season, we would have taken the scudetto
Sarri on the defeat by Milan: we played first-class football for 60 minutes. Then-turbidity
Pioli on the victory over Juve: Milan became a team. We can play even better
Pioli beat Juventus for the first time as a coach
Vardy has scored 10 goals for Arsenal in Premier League matches. Only Rooney has more
Ronaldo scores or gives an assist in 17 consecutive Serie A matches, where he scored 25 (21+4) points