Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Als Nederlanders stemrecht krijgen worden DA 91 en NPS de grootste partijen in Suriname

OPINIE- Het idee dat alleen Nederlanders van Surinaamse afkomst mogen stemmen bij de komende parlementsverkiezingen is onrealistisch.

Echter, als dit hypothetisch scenario waar zou zijn, is het aannemelijk dat de huidige grootste politieke partijen, zoals de VHP, NDP en ABOP, hun machtspositie in Suriname zouden verliezen.

Waarom? Surinaamse Nederlanders hechten vaak meer waarde aan deskundigheid, beschaafdheid en integriteit, en zijn minder gevoelig voor verkiezingsretoriek of populistische taal van politieke leiders. Deze kiezers neigen ernaar om met hun gezond verstand te kiezen, en laten zich minder leiden door emotie.

Het belang van een weldoordachte stem is van cruciaal belang. Het stelt kiezers in staat om voorbij de eenvoudige beloftes en aantrekkelijke slogans van populistische politici te kijken.

Een weldoordachte stem is er één die verder kijkt dan de oppervlakte, die de feitelijke beleidsplannen en waarden van een partij of kandidaat onderzoekt.

Dit helpt om te voorkomen dat men misleid wordt door populistische taal, die vaak gericht is op het uitlokken van sterke emotionele reacties in plaats van het bevorderen van een weloverwogen dialoog en analyse.

Analytische geesten in Suriname erkennen dat de NPS en DA 91 wel aan de eerder genoemde criteria voldoen. Deze twee partijen zouden dan ook een meerderheidscoalitie kunnen vormen, mochten de Nederlandse Surinamers stemrecht hebben.

Er schuilt potentieel een hoop voor Suriname in de invloed van onze broeders en zusters in Nederland, die, door het geven van het juiste stemadvies aan hun familieleden en vrienden in Suriname, een positieve verandering teweeg kunnen brengen.

A. Anches

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud