Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Amerikaanse ambassade schenkt PSU-attributen aan Mobiele Eenheid

GFC NIEUWSREDACTIE- De Amerikaanse ambassadeur, Robert Faucher, heeft PSU-attributen bestemd voor de Mobiele Eenheid (ME) van het Korps Politie Suriname overhandigd aan de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi.

De Justitieminister heeft de attributen vervolgens overgedragen aan de waarnemend Korpschef, de commissaris van politie Ruben Kensen.

Het betreft in deze 25 volledige PSU-uitrusting.

De ambassadeur gaf in zijn toespraak aan dat het Korps Politie Suriname een belangrijke rol vervult in de samenleving, welke erkend wordt door de Verenigde staten van Amerika bij de bestrijding van georganiseerde criminaliteit.

Om het politiepersoneel verder te professionaliseren zullen er trainingen worden verzorgd. De financiële middelen ter uitvoering van deze projecten zijn reeds gealloceerd.

De minister sprak de waardering uit over de bilaterale samenwerking met de Verenigde Staten van Amerika die is verstevigd. Verder gaf de minister aan dat door de hechte samenwerking er ook projecten in uitvoering zijn, die door de vorige ambassadeur zijn geïnitieerd.

Naast de overdracht is er ook een “ letter of Agreement” ondertekend door de ambassadeur en de minister voor een bedrag van USD 200.000.