Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bouterse gaat niet in de gevangenis, er zijn allang onderlinge afspraken gemaakt

OPINIE- De reden waarom voormalig president Desi Bouterse zich zo laconiek gedraagt, en soms zelfs met humor reageert op vragen van de pers omtrent zijn mogelijke opsluiting, is dat hij naar alle waarschijnlijkheid reeds inzicht heeft in het feit dat hij niet achter de tralies zal belanden.

Het is al geruime tijd bekend dat Bouterse stevige vriendschapsbanden onderhoudt met zowel president Chan Santokhi als vicepresident Ronnie Brunswijk.

Deze langdurige en op vertrouwen gebaseerde relaties zijn wellicht de sleutel tot zijn gemoedsrust in een situatie die normaal gesproken een grote bron van zorg zou kunnen zijn.

Het lijkt erop dat er reeds afspraken zijn gemaakt over wat de volgende stappen zullen zijn indien Bouterse door de rechters veroordeeld wordt.

In dergelijke scenario’s lijkt de keuze waarschijnlijk te vallen op amnestieverlening of een andere vorm van juridische ontsnappingsroute.

Dit illustreert de complexiteit van politieke en juridische dynamieken, waarbij ook rekening wordt gehouden met factoren buiten de rechtbank.

Brunswijk en Santokhi zijn zich terdege bewust van de potentiële onrust die zou kunnen ontstaan binnen de Surinaamse samenleving indien het voormalige staatshoofd wordt opgesloten.

Ze begrijpen dat de stabiliteit van het land en het welzijn van de bevolking een prioriteit moeten zijn in deze delicate situatie.

Deze onrust zou immers niet ten goede komen aan de economie van Suriname, die al in een kwetsbare toestand verkeert.

De mogelijke gevolgen hiervan voor het sociale klimaat en de economische stabiliteit van het land zouden verstrekkend en negatief kunnen zijn, wat de noodzaak van zorgvuldig handelen onderstreept.

C. Wallerlei

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud