Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Buurman gaat tekeer tegen vader die 16 – jarige zoon leert om rum te drinken

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 44- jarige man die woont in Paramaribo kreeg het deze week aan de stok met zijn buurman om een wel heel erg opmerkelijke reden.

De veertiger die in zijn woonomgeving bekend staat als een zuiplap maakt zijn kinderen wijs dat het erg verstandig is om elke dag alcohol te consumeren.

Onder meer zijn zoon die pas 16 jaar oud is vaker samen met hem aan het borrelen.

Toen een buurman het tweetal woensdagavond op hun balkon zag en doorhad dat zij rum aan het drinken waren, kon hij zich niet meer beheersen en begon de vader uit te schelden.

Daarbij werd aan de man duidelijk gemaakt dat hij krankzinnig bezig is en niets begrijpt over het goed opvoeden van kinderen.

Volgens de wet is het voor 16- jarigen niet verboden om alcohol thuis te drinken.

Anderzijds mag er geen alcohol verkocht worden aan personen die nog geen 18 jaar zijn en mogen zij het verslavend middel in principe niet bij zich hebben.

Een café-eigenaar of restauranthouder die alcoholische dranken verkoopt of inschenkt voor jongens en meisjes onder de 18 is zelfs strafbaar en kan door het Openbaar Ministerie worden vervolgd.

GFC vroeg de man om een reactie.

In een uitgebreid telefonisch gesprek legt hij uit dat ook zijn vader hem zo heeft opgevoed en hij er niet slechter van is geworden.