Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Critici in Suriname woedend om plan 10% BTW betalen bij geldopname ATM

GFC NIEUWSREDACTIE– Critici uiten hun felle onvrede over de mogelijke invoering van 10% BTW op cash geldopnames bij ATM’s.

“Volgens een schrijven van C-47 wil de regering mogelijk 10% BTW heffen op ATM- transacties. Indien dit waar is, is dat meer dan misdadig, crimineel en walgelijk asociaal,” fulmineert een criticus in gesprek met GFC Nieuws.

“In feite zou dat neerkomen op schaamteloze roof uit de portemonnee van de burgers.”

Elke transactie, elke betaling, elke overboeking zou onderhevig zijn aan deze buitensporige belasting.

“Voor elke betaling die je doet, of je nu aan de kassa bij de supermarkt voor je boodschappen betaalt of overmakingen doet voor het betalen van je stroom of waterrekening of zelf om je belastingen te betalen, je wordt doodleuk verplicht om nog 10% BTW daarover te betalen.”

De mogelijke maatregel, die als een diefstal uit de portemonnee van de gewone burger wordt gezien, stuit bij sommige burgers op massale verontwaardiging.

“Ik twijfel of hetgeen wordt gesuggereerd wel klopt omdat een dergelijke maatregel alleen uit een satanisch brein kan ontspruiten,” zegt DNL- voorzitter Dharm Mungra tegen GFC.

De politicus zegt in gespannen afwachting te zijn of de regering daadwerkelijk het lef heeft deze belasting per 1 oktober in te voeren.