Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

De meest goedkope periodes om naar Suriname te vliegen vanuit Nederland

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Veel personen in Nederland die naar Suriname willen reizen, kiezen logischerwijs de goedkoopste periode uit om te boeken. Hierbij worden de zogeheten ‘hoogseizoenen’ het liefst ontweken.

Maar wat zijn de goedkoopste maanden van het jaar om naar Suriname te vliegen?

GFC Lifestyle deed onderzoek naar de prijzen van KLM vliegtickets vanuit Schiphol Airport naar Paramaribo. Hierbij werd ook rekening gehouden met hoe ver er vooruit werd geboekt.

Jennifer Atmo van GFC heeft grondig onderzoek gedaan naar de prijzen van vliegtickets van Nederland naar Suriname. Ze raadpleegde diverse bronnen, waaronder de officiële website van KLM en verschillende vliegticketboekingswebsites.

Jennifer Atmo

Jennifer Atmo

Wat bleek? De zomermaanden zijn, zoals verwacht, duurder om te vliegen. Het hoogseizoen, dat meestal samenvalt met de Nederlandse schoolvakanties en feestdagen, laat ticketprijzen aanzienlijk stijgen.

“Na de zomermaanden lijkt de goedkoopste periode de maand november te zijn. Indien je voor het promotarief gaat en in september boekt, kun je een retourticket boeken voor €803, inclusief 23 kg bagage,” vertelt Jennifer.

Dit tarief is ook geldig voor de eerste drie maanden van het jaar als je ver genoeg vooruit boekt.

“Het lijkt erop dat hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper het ticket lijkt te zijn,” zegt het redactielid van GFC.

“Toch is het belangrijk om rekening te houden met seizoensgebonden prijsschommelingen. Zo zijn tickets voor de zomer van juni 2024 al beschikbaar, maar die kosten op dit moment grofweg €1050 voor een retour.”

Conclusie: voor wie flexibel is in reistijden bieden de eerste maanden van het jaar en de maand november uitstekende mogelijkheden om geld te besparen.