Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Directie RGD vindt acties personeel ongegrond en illegaal

GFC NIEUWSREDACTIE – De afgekondigde vakbondsacties van de Bond van Personeel van de Regionale Gezondheidsdienst (BPRGD) kunnen als ongegrond en illegaal worden beschouwd en kunnen deze niet getolereerd worden.

Dit zegt de directie van de RGD in een verklaring.

De directie staat voor openheid, samenwerking en het welzijn van haar gewaardeerde medewerkers en de gemeenschap die zij dient.

Recentelijk is kennisgenomen van afgekondigde vakbondsacties door de bond, zonder voorafgaande formele kennisgeving aan de organisatie. Hoewel dit verrassend overkwam, benadrukt de directie altijd vastberaden geweest te zijn om in dialoog te gaan.

De intentie is om samen met de BPRGD constructieve oplossingen te vinden voor de vraagstukken en kwesties die nog moeten worden aangepakt in de cao van 2023.

Er is volgens de directie nooit afstand genomen van het pad van dialoog en recentelijk is zelfs een brief gestuurd naar de medewerkers om hen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de cao-onderhandelingen en andere personeelsaangelegenheden.

De directie gelooft dat het respectvol is om alle mogelijkheden te onderzoeken en te streven naar consensus. Aangezien er nog steeds gesprekken gaande zijn tussen de directie en BPRGD, bestaat er geen conflict of geschil. Daarom moeten de afgekondigde vakbondsacties als ongegrond en illegaal worden beschouwd en kunnen deze niet getolereerd worden.

Recente incidenten op het hoofdkwartier van de RGD worden ten strengste afgekeurd. Hierbij is de veiligheid van zowel de directieleden als leden van het stichtingsbestuur in gevaar gebracht.

Betreurenswaardig is dat leden van de BPRGD tot acties zijn overgegaan die hebben geleid tot deze escalatie. De directie verwacht dat de medewerkers tijdens werktijden normaal op hun werkplek aanwezig zijn om hun taken uit te voeren.

De directie van de RGD roept alle medewerkers op om het werk te hervatten en benadrukt het belang van een constructieve dialoog met de BPRGD om tot oplossingen te komen.

Aan eenieder wordt gevraagd om kalmte en rust te bewaren, terwijl er samen gestreefd wordt naar welzijn van de organisatie en de gemeenschap die gediend wordt.

De directie werkt met toewijding aan een constructieve samenwerking voor een gezonde toekomst.