Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Doodziek worden door het vergif in tomaten komt door verkeerd gebruik

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Dat onrijpe tomaten giftig kunnen zijn is al tientallen jaren bekend bij de meeste volwassenen.

Een nog onrijpe tomaat bevat de giftige alkaloïde solanine. Dit is een natuurlijke gif dat hittebestendig is. Het koken van deze nog te groene tomaten zorgt er dus niet voor dat het gif wordt geëlimineerd.

Inname van slechts een kleine hoeveelheid solanine, zo’n 25 milligram, kan al buikpijn, overgeven, darmproblemen en hoofdpijn veroorzaken.

In grotere hoeveelheden zorgt dit gif voor ernstigere verschijnselen zoals hartklachten, ademnood, shock, verlammingsverschijnselen en het verliezen van het bewustzijn.

De symptomen kunnen volgens het Mount Sinaï Hospitaal, één van de grootste academische ziekenhuizen in de Verenigde Staten, 1 tot 3 dagen aanhouden en ziekenhuisopname kan noodzakelijk zijn.

Er zijn volgens volgens het Mount Sinaï ziekenhuis dodelijke gevallen gemeld van mensen die te veel solanine in hun lichaam hebben gekregen, hoewel die zeldzaam zijn.

Het is dus van belang om er altijd op te letten dat tomaten voldoende zijn gerijpt voordat deze worden gegeten.

Sommige personen gebruiken ook de bladeren en stengels van de tomatenplant om de smaak van het eten beter op smaak te brengen.

Experts vertellen aan GFC Nieuws dat ook deze giftig zijn. Geadviseerd wordt om de bladeren en stengels niet te gebruiken bij het koken.

Indien men dat ondanks de risico’s toch wil doen, moeten ze voor het opdienen uit het eten worden verwijderd.

Het veiligst is om tomaten te eten die voldoende gerijpt zijn en de stengels en bladeren niet te gebruiken tijdens het bereiden van voedsel.

Deskundigen wijzen de gezondheidsredactie van GFC er ook op dat ditzelfde gif in veel grotere mate aanwezig is in groene aardappelen.

Aardappelen die bedorven of groen onder de schil zijn moeten ook nooit gegeten worden.