Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Een diploma is geen garantie meer voor een goed salaris in Suriname

OPINIE- In Suriname is er een opvallende trend gaande: een diploma lijkt steeds minder relevant te worden voor het verdienen van een goed loon.

Het komt steeds vaker voor dat een persoon die weinig tot geen formele scholing heeft, meer verdient dan iemand die wel over de nodige diploma’s beschikt. In sommige gevallen bevinden deze individuen zich zelfs op hetzelfde salarisniveau.

Bijvoorbeeld, een interieurverzorgster zonder formele opleiding die al drie jaar in dienst is, kan tegenwoordig net zoveel verdienen als iemand die net een baan heeft aangenomen met een middelbare schooldiploma. Dit verschijnsel komt opmerkelijk genoeg vaker voor binnen de overheid.

Het is begrijpelijk dat deze trend de motivatie van jongeren om te excelleren op school kan ondermijnen, aangezien de vermeende onrechtvaardigheid in salarisverdeling het nut van het behalen van een diploma ondermijnt. We moeten het belang van opleiding en de waarde van een diploma benadrukken.

Er moet een nieuwe benadering worden ontwikkeld waarbij mensen worden beloond op basis van hun opleidingsniveau.

Dit betekent niet dat mensen met minder of geen formele opleiding onderbetaald moeten worden. Integendeel, het is belangrijk om een evenwichtig systeem te creëren waarbij de beloning overeenkomt met het opleidingsniveau.

Het is noodzakelijk om de focus te leggen op een eerlijkere verdeling van salarisschalen en de waarde van opleiding te herwaarderen.

Foto ter illustratie.

A. Anches

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud