Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Expansie in de E-commerce sector: TikTok stapt in online retail

GFC NIEUWSREDACTIE- In de nabije toekomst kunt u producten rechtstreeks kopen via TikTok. Het sociale media bedrijf is naar verluidt van plan een e-commerce bedrijf te starten dat producten ‘made in China’ verkoopt aan zijn Amerikaanse consumenten.

De naam van de centrale marktplaats op het platform klinkt al aantrekkelijk: het “TikTok Shop Shopping Center,” en dat is blijkbaar geen typefout.

Volgens de Wall Street Journal zal de e-commerce tak het bestaande TikTok Shop-programma uitbreiden, waar consumenten rechtstreeks kunnen winkelen vanuit live-uitzendingen, video’s en profielen van makers of merken.

Maar nu zal TikTok de verkoper van producten zijn, die alles doet, van het aankopen van de producten bij leveranciers tot het marketen, opslaan en distribueren van de artikelen, in plaats van alleen een marktplaats te zijn waar andere retailers merchandise kunnen verkopen.

De Wall Street Journal meldt dat het e-commerce bedrijf van TikTok mogelijk al in augustus van start gaat.

De verdieping van TikTok in de e-commerce wereld lijkt een poging te zijn om te concurreren met Chinese bedrijven zoals Shein en Temu, die groot succes hebben gevonden in de VS. E-commerce diversifieert ook de inkomstenstroom van TikTok weg van alleen adverteren.

Maar willen TikTok-gebruikers kleding rechtstreeks kopen via de sociale media-app? En zal deze zet aanleiding geven tot OOTD-video’s waarbij elk item afkomstig is van het platform zelf?