Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Geldgebrek overschaduwt vakantieplezier, Surinaamse gezinnen luiden de noodklok

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Terwijl het schooljaar in Suriname ten einde loopt en de langverwachte vakantie aanbreekt, blijft de vreugde van veel gezinnen beperkt.

De toenemende financiële druk zorgt ervoor dat vele kinderen dit jaar mogelijk geen vakantieplezier kunnen beleven.

Radjinder, een vader van twee uit Paramaribo, uit zijn zorgen. “We kijken altijd uit naar de vakantie, maar dit jaar kunnen we niet eens de Avond Vierdaagse betalen,” zegt hij. “Mijn kinderen verdienen plezier na een lang schooljaar, maar financieel is het gewoon niet haalbaar.”

Ook Anita, een alleenstaande moeder, deelt de pijn van Radjinder. “Ik kan mijn kinderen niet eens meenemen naar vakantieoorden,” vertelt ze met betraande ogen. “Ze zien hun vriendjes gaan, maar ik kan het niet betalen.”

De roep om vakantiescholen en andere gemeenschapsprojecten groeit, omdat ze een veilige en betaalbare omgeving bieden voor kinderen om te spelen.

“Het is van cruciaal belang dat we de nodige fondsen vinden om deze projecten op te zetten,” zegt Radjinder. “We kunnen onze kinderen niet laten betalen voor onze economische problemen.”

Terwijl deze families en vele anderen worstelen, blijft de hoop levend op een oplossing die iedereen een vreugdevolle vakantie kan bieden.

Foto ter illustratie.