Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

‘Gouden ticket’ systeem in Suriname: verdachten kopen weg naar vrijheid, zegt analist

GFC NIEUWSREDACTIE – Suriname- analist Pinas heeft inzichtelijke en zorgwekkende informatie naar voren gebracht over corruptie binnen het rechtssysteem van Suriname.

In een gesprek met GFC Nieuws onthult hij dat vermogende criminelen nu, meer dan ooit, de macht hebben om hun weg naar vrijheid te kopen.

Volgens hem hebben criminele magnaten met overvloedige financiële middelen de mogelijkheid om invloedrijke functionarissen binnen de justitiële keten om te kopen.

Dit heeft naar zijn zeggen geleid tot verontrustende incidenten waarbij verdachten op onverklaarbare wijze uit detentiecentra zijn verdwenen.

“Deze ontvluchtingen lijken eerder regel dan uitzondering te worden,” waarschuwt hij. Hij spreekt van een ‘gouden ticket’ systeem waarbij vrijheid letterlijk wordt gekocht door verdachten.

Gezien de ernst van dit probleem dringt de Suriname- kenner aan op een grondig en onpartijdig onderzoek om de diepgewortelde corruptie aan het licht te brengen.

“Het is een schande voor ons rechtssysteem,” zegt hij met nadruk, “dat dergelijke praktijken ongecontroleerd doorgaan en criminelen hun daden kunnen ontvluchten door de macht van hun geld te gebruiken.”