Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Harde aanpak vereist voor grootouders die kleinkinderen onrechtmatig weggeven

OPINIE- Het komt soms voor binnen de Surinaamse samenleving dat grootouders hun kleinkinderen weggeven. Deze praktijk ontstaat vaak uit schaamte wanneer een jong meisje zwanger raakt van een familielid of een goede vriend van de familie.

Vaak wordt het meisje uit het zicht gehouden om zo min mogelijk mensen bewust te maken van haar zwangerschap, een situatie die als een taboe wordt beschouwd. Dit gebeurt voornamelijk bij jonge meisjes die niet in staat zijn om voor zichzelf op te komen.

De grootmoeder van het kind, vaak ook de moeder van het jonge meisje, handelt vaak uit eigenbelang. Er zijn zelfs gevallen waarin de grootouders de baby weggeven aan onbekenden.

Dit leidt tot de tragische situatie dat de moeder van de baby, als zij besluit de volledige zorg voor het kind op zich te nemen, niet weet waar ze haar kind kan vinden. Zowel de moeder als de oma weten vaak niet waar ze moeten beginnen met zoeken.

Degenen die zich aan deze praktijk schuldig maken, moeten streng worden gestraft. Een gevangenisstraf mag hierbij niet worden uitgesloten, omdat hun handelingen grote onrust veroorzaken tussen moeder en kind en hen beiden geestelijk schaden.

Q.C.