Suriname

HEM Suriname start met distributie Tuhka olie

De inwoners van het inheemse Trio dorp Alalapadu, Conservation International en HEM Suriname hebben hun krachten gebundeld om een uniek product bereikbaar te maken voor iedereen.

Alalapadu is een inheems dorp in het resort Coeroenie, gelegen in het uiterste zuidwesten van Sipaliwini. Het dorp maakt deel uit van de Trio-gemeenschap, waar mensen in harmonie leven met de natuur en geloven dat als je voor de natuur zorgt, de natuur altijd voor jou zal zorgen.

Conservation International en de inwoners Alalapadu zijn in 2016 gestart met het Tuhka olie project. De olie wordt geproduceerd in Alalapadu en is van grote betekenis voor de toekomst van het dorp.

Vanaf 4 maart is HEM Suriname gestart met de distributie van de Tuhka olie. Loes Trustfull, Development & Communications Manager van Conservation International, geeft aan dat de grote klantenkring, Marketing skills en klanten consumentgerichtheid, doorslaggevend zijn geweest bij de keuze voor de HEM als distributeur van Tuhka olie.

Hierdoor worden de afzetmogelijkheden vergroot. De nieuwe samenwerking is daarmee een positieve ontwikkeling voor de Trio-gemeenschap, waar Alalapadu onderdeel van is.

Kapitein Shedde van Alalapadu heeft op 14 februari het gloednieuwe bedrijfspand van de HEM bezocht. Bij thuiskomst heeft hij een krutu gehouden voor de gemeenschap, die vervolgens hun goedkeuring heeft uitgesproken voor de HEM als distributeur.

De HEM is heel blij met deze uitbreiding van haar assortiment. Tuhka olie is een uniek product uit het Amazone regenwoud: goed voor hoofd, huid en haar. “Dit product is van hoge kwaliteit en door het te kopen ondersteun je de Trio
gemeenschap in het verre zuiden, die daardoor een verantwoorde bron van inkomsten hebben. Voor ons een geweldige match met onze doelstellingen om kwalitatief goede producten te brengen en maatschappelijk verantwoord bezig te zijn”, aldus directeur Irene Spangenthal.

Football news:

The Norwegian referee has admitted that he is gay: I can go through life with my head held high
Henderson on Salah in Liverpool: 100 goals in 159 games is something out of a computer game
PSG have been in contact with Zidane (Okdiario)
Flick's assistant-plus 1000 points to the atmosphere in Bayern. Launched the careers of Muller and Lam, introduced Pep to the Bundesliga, taught Koman to play head
Milan scores 2+ goals in 11 consecutive games, repeating its record of 1959
Harry Kane: this Tottenham is capable of achieving something special
Mourinho on the link between son and Kane: mutual Understanding has come since Pochettino. Don't give me all the credit