Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Het Surinaamse jeugdparlement is een verspilling van geld

OPINIE- Er zijn mogelijkheden voor jongeren in Suriname om zich verkiesbaar te stellen voor het jeugdparlement, dat dient als een platform voor hen om hun stem te laten horen over zaken die hen aangaan.

Dit lijkt op papier een geweldig initiatief, maar in de praktijk lijkt de effectiviteit ervan in twijfel te worden getrokken.

Net zoals volwassen politici beloven jeugdparlementariërs bij de verkiezingen werkgelegenheid te creëren, sportcomplexen te installeren in woongebieden en meer.

Echter, zodra ze gekozen zijn, lijkt het alsof ze van de aardbodem zijn verdwenen. De kiezers, vooral de jongeren, horen vaak niets meer van deze verkozenen, wat tot frustratie leidt. Het roept de vraag op waarom ze in eerste instantie zijn gekozen.

Een aanzienlijk aantal jongeren neemt de verkiezingen van het jeugdparlement niet serieus. Ze zien het als zinloos, of zelfs erger, als een strijd om een plek in het parlement louter voor de financiële vergoeding. Dit resulteert in lage opkomstpercentages bij de verkiezingen.

Het is cruciaal dat jeugdparlementariërs meer communiceren met hun leeftijdsgenoten die hen in hun posities hebben geplaatst. Zij moeten samen problemen identificeren en aanpakken.

Als het jeugdparlement niet kan voldoen aan zijn beoogde functie, dan moet de overheid overwegen om het initiatief stop te zetten. Het zou immers onverantwoordelijk zijn om publieke middelen te blijven besteden aan een initiatief dat niet voldoet aan de gestelde verwachtingen.

Q.R.

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud