Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Immuuneiwit lijkt vrouwen te beschermen tegen obesitas, suggereren onderzoekers

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Onderzoekers aan de Universiteit van Californië hebben ontdekt dat vrouwelijke muizen beter beschermd zijn tegen obesitas en ontsteking dan mannelijke muizen, dankzij een hogere secretie van het immuuneiwit RELMalpha.

De studie, geleid door associate professor Meera G. Nair en professor Djurdjica Coss, gebruikte een muismodel van obesitas geïnduceerd door een vetrijk dieet.

RELMalpha reguleert twee soorten immuuncellen: de anti-inflammatoire macrofaag en de eosinofiel. Vrouwelijke muizen vertoonden hogere niveaus van RELMalpha en eosinofielen, terwijl mannelijke muizen minder RELMalpha hadden, wat leidde tot ontstekingsbevorderende macrofagen en obesitas.

Het verwijderen van RELMalpha bij vrouwelijke muizen leidde tot dezelfde symptomen als bij mannelijke muizen. Echter, de onderzoekers konden obesitas verminderen door de vrouwelijke muizen te behandelen met eosinofielen of RELMalpha.

De implicaties van deze studie zijn dat sekseverschillen cruciaal zijn bij de aanpak van metabole ziekten zoals obesitas.