Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Is leeftijdsverschil belangrijk bij het daten?

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het kiezen van een partner kan behoorlijk complex zijn, vooral omdat er zoveel verschillende soorten mensen met verschillende voorkeuren zijn.

Sommige mensen, zowel mannen als vrouwen, hebben een voorkeur voor een oudere partner, terwijl anderen juist een jongere partner verkiezen. Maar hoe belangrijk is het leeftijdsverschil precies?

GFC Lifestyle vroeg een Surinaamse dame, een  twintigplusser, naar haar mening.

“Er zijn mensen die van mening zijn dat een oudere partner meer levenservaring heeft en daardoor beter om kan gaan met moeilijke situaties binnen een relatie. Dit is echter geen vaststaand feit, want er zijn ook genoeg jongere partners die zeer capabel zijn in het omgaan met uitdagende omstandigheden”, stelt ze.

“Soms blijkt zelfs dat zij problemen effectiever weten aan te pakken. Daarom kan niet gesteld worden dat je met het vorderen van de jaren per definitie ‘rijper’ wordt. Het hangt veel meer af van iemands karakter en houding.”

“Er zijn ook mensen die voor een oudere partner kiezen vanwege materiële overwegingen. Vaak hebben oudere mensen al meer bereikt in het leven, zoals het bezitten van een auto of een huis. Dit kan een argument zijn om eerder een relatie te starten met iemand die dit al heeft, in plaats van samen op te bouwen.”