Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

KIVC herhaalt oproep om vangnetten te plaatsen aan weerszijden Wijdenboschbrug

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) herhaalt wederom het verzoek aan de autoriteiten om een speciaal vangnet te plaatsen aan de zijkanten van de Wijdenboschbrug in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo.

Het KIVC kwam sinds 2018 met dit voorstel om zo het aantal zelfdodingenpogingen op deze onheilsplek te helpen reduceren.

“Het is jammer dat beleidsmakers nog steeds niet in de gaten hebben dat ze maatregelen moeten treffen en obstakels moeten leggen voor personen die een einde aan hun leven willen maken, meldt het KIVC aan GFC.

Vangnetten voor zelfmoordpreventie zijn in meerdere landen geïmplementeerd, waaronder de Verenigde Staten, Canada en China.

In de VS is het meest bekende voorbeeld de Golden Gate Bridge in San Francisco, waar een stalen net is geplaatst om zelfmoordpogingen te voorkomen.

Soortgelijke systemen zijn ook te vinden bij Bloor Street Viaduct in Toronto, Canada, en de Nanjing Yangtze River Bridge in China.

Deze vangnetten hebben een aanzienlijk effect gehad op het verminderen van het aantal zelfmoordpogingen. Ze dienen niet alleen als fysieke barrière, maar ook als psychologische afschrikking.

Onderzoeken suggereren dat veel mensen die van gedachten veranderen nadat ze worden belemmerd door een vangnet, niet proberen een andere methode te vinden.

Daardoor hebben deze vangnetten een aantoonbaar positieve impact op het verminderen van het aantal zelfmoorden.