Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Landelijke aanpak van AWJ en SAO benadrukt bij opening cursus op Moengo

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) in Suriname heeft zaterdag 2\bij de opening van de training Textiele Werkvormen in Moengo wederom benadrukt dat de focus van het beleid van het ministerie gericht is op een landelijke aanpak.

De bewindsman gaf aan, dat het ministerie in diverse districten activiteiten ontplooit en dat in de komende periode trainingen centraal zullen staan.

Mac Andrew onthulde dat het ministerie tezamen met de SAO en het ministerie van Financiën afrondende besprekingen voert over een project van SRD 50 miljoen, welke gericht zal zijn op trainingen in diverse districten en wijken.

De bewindsman verzekerde de vertegenwoordiger van de districtscommissaris, dat het districtsbestuur nauw betrokken zal worden bij de inventarisatie van de trainingsbehoeften van jongeren en volwassenen in het district Marowijne. Deze aanpak zal ook gehanteerd worden in de overige districten.

Inspelend op het lied “Dit is de dag”, welke gezongen werd voor de aanvang van de toespraken, hield de bewindsman de trainees voor, dat dit inderdaad hun dag was, omdat ze een aanvang maakten met een investering in hun ontwikkeling en toekomst door een vaktraining te volgen, welke hun in staat zal stellen om als werknemer aan de slag te gaan, maar ook als ondernemer.

De bewindsman bedankte Stichting B’Art, Culture & Sport Empowerment voor het initiatief en wenste de cursisten veel succes toe met de training Textiele Werkvormen en de training Ondernemerschap, die aansluitend op de training van de SAO zal worden verzorgd door de SPWE.

Andere sprekers tijdens de opening ceremonie waren: mevrouw Bianca Graskamp, voorzitter Stichting B’Art, Culture & Sport Empowerment; Joyce Lapar, directeur SAO; Naomi Esajas-Friperson, voorzitter van de Raad van Bestuur bij de SAO, mevrouw Anneke Kromopawiro, vertegenwoordiger van de DC en Meliesa Prijor, Field Officer Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën & Planning.

Het project wordt uitgevoerd door Stichting B’Art, Culture & Sport Empowerment met financiering van het Bureau Gemeenschapsprojecten, terwijl de SAO en de SPWE de trainingen verzorgen.