Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Leerkrachten in Suriname zijn het nieuwe onderwijssysteem beu

GFC NIEUWSREDACTIE-  Het nieuwe onderwijssysteem in Suriname, dat al een geruime tijd geleden is ingevoerd, stuit op veel kritiek.

In dit systeem blijven leerlingen niet langer zitten, maar stromen zij door. Veel leerkrachten die met dit systeem moeten werken, vinden het frustrerend en nutteloos, laten ze aan GFC weten.

Het systeem is complex en er is onvoldoende informatie gegeven over hoe ermee te werken, menen ze. Leerkrachten moeten veel zelf uitzoeken, wat tot frustraties leidt.

Daarnaast lijkt er vanuit het ministerie van Onderwijs geen effectieve communicatie te zijn met de directeuren van de scholen.

Onderwijsgevenden werken vaak aan taken die vervolgens onverwachts als niet verzonden moeten worden beschouwd.

Dit leidt tot onnodige tijdverspilling en toenemende onvrede. Het lijkt erop dat het ministerie verwacht dat leerkrachten de hiaten in het systeem opvullen in plaats van concrete oplossingen te bieden, wordt verder medegedeeld.

Een onderwijzeres zegt: “Het is duidelijk dat er een beter plan van aanpak nodig is. Dit zou moeten beginnen met een verbeterde communicatiestructuur tussen het ministerie en de scholen.”

“Bovendien moet het ministerie meer ondersteuning bieden bij de implementatie van het systeem, zodat de last niet uitsluitend op de schouders van de leerkrachten valt.”