Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

LVV voert herstelwerkzaamheden uit te Wanica Noord-West

GFC NIEUWSREDACTIE- Bewoners, in het bijzonder de agrariërs van de Dacronweg te Tawajaripolder in het district Wanica (Suriname), zijn vandaag bijeengekomen om de start van herstelwerkzaamheden van hun weg aan te schouwen.

Deze werkzaamheden, welke inhouden het egaliseren en verbreden van de weg, worden uitgevoerd door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Parmanand Sewdien de LVV-minister die de aanwezige delegatie leidde gaf aan dat bij optimaal agrarisch beleid een goed infrastructuur van enorm groot belang is.

Niet alleen de loosleidingen, maar ook de wegen horen daarbij in goede conditie te verkeren. Middels deze werken kan volgens de bewindsman de agrarische productie verder opgekrikt worden.

In dit kader heeft het ministerie enkele weken geleden een motor grader aangeschaft voor herstelwerkzaamheden in de districten ter ondersteuning van het ministerie van Openbare Werken (OW) en Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Gelijk na levering van de grader zijn eerst de wegen in het district Commewijne aangepakt.

De bedoeling is om na Wanica Noord-West richting Saramacca te gaan en van daaruit de overige districten aan te doen.

Bholanath Narain, districtscommissaris Wanica Noord-West, is bijzonder ingenomen met de samenwerking tussen de ministeries ter optimalisering van de infrastructuur binnen zijn werkgebied. Hij werd vaker benaderd door de agrariërs die met de handen in het haar zaten in vooral de grote regentijd.

De Dacronweg zat met enorme kuilen waardoor levering van landbouwproducten in de regentijd voor velen niet meer mogelijk was. Dit zorgde voor grote financiële verliezen bij de boeren aldaar.

“Na deze herstelwerkzaamheden uitgevoerd door LVV zal het ministerie van OW de overige werken van het gebied ter hand nemen. Door samen te werken kunnen wij veel bereiken,” zei de districtscommissaris tot slot.