Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ministerie van Onderwijs laat ouders in de steek

OPINIE – Het nieuwe schooljaar begint de komende week in Suriname, maar de aankondiging van het ministerie van Onderwijs over de verhuizing van een VOJ-school naar een andere locatie heeft ouders en leerlingen in verwarring en wanhoop achtergelaten.

Deze abrupte beslissing, die op het laatste moment is genomen, getuigt van een schrijnend gebrek aan planning en zorg voor de belangen van de betrokkenen.

Het ministerie van Onderwijs lijkt geen rekening te houden met de moeilijkheden die ouders en leerlingen nu ondervinden, en de organisatorische problemen lijken alleen maar erger te worden.

Een van de meest schrijnende aspecten van deze situatie is het feit dat ouders nu gedwongen worden om op korte termijn vervoer te regelen voor hun kinderen naar de nieuwe schoollocatie. Dit brengt niet alleen extra financiële lasten met zich mee voor gezinnen die al moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, maar het zorgt ook voor aanzienlijke stress en onzekerheid. Busvervoer is immers niet goedkoop en ouders moeten nu onverwacht extra kosten dragen.

Wat nog verontrustender is, is het totale gebrek aan organisatiegraad bij het ministerie van Onderwijs. Het is niet de eerste keer dat dergelijke problemen zich voordoen.

Al jaren kampt het onderwijssysteem in Suriname met plaatsingsproblemen, en de recente invoering van het doorstroomsysteem lijkt het probleem alleen maar te verergeren. Het lijkt erop dat het ministerie niet in staat is om de noodzakelijke planning en coördinatie uit te voeren om een soepele overgang naar het nieuwe schooljaar te waarborgen.

Deze situatie roept serieuze vragen op over de competentie en verantwoordelijkheid van het ministerie van Onderwijs. Het is onaanvaardbaar dat ouders en leerlingen op het laatste moment met dergelijke uitdagingen worden geconfronteerd. Er is een dringende behoefte aan transparantie, communicatie en samenwerking tussen het ministerie, de scholen en de gemeenschap om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Het is van cruciaal belang dat het ministerie van Onderwijs haar verantwoordelijkheid neemt en zorgt voor een soepele en georganiseerde start van het schooljaar. De belangen van de leerlingen en hun ouders moeten altijd op de eerste plaats komen.

Ben M.D.

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud