Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Mungra Medisch Centrum kampt met drastisch tekort aan medicijnen

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Mungra Medisch Centrum (MMC) in het westen van Suriname kampt al geruime tijd met een drastisch tekort aan medicijnen.

Om de zorg van de instelling te verbeteren, heeft het ministerie van Volksgezondheid (VG), het MMMC en TMS Global een intentieverklaring getekend.

Het gaat om een public private partnership dat is bezegeld in het gebouw van het Suriname Investment & Trade Agency (SITA).

De samenwerking tussen de fabrikant van medische hulpmiddelen, TMS Global N.V., het ministerie van Volksgezondheid en het Mungra Medisch Centrum heeft als doel de kwaliteit van de gezondheidszorg in de gebieden
waar het MMC opereert te verbeteren.

De intentieverklaring is getekend door de directeuren Rakesh Gajadhar Sukul van Volksgezondheid, Bharat Tewarie van TMS Global en Shaïsta Abdul van MMC.

Abdul is van mening dat deze samenwerking het tekort aan medicijnen kan verhelpen. “Het Mungra Medisch Centrum is het enige ziekenhuis in het westen van Suriname. We verlenen diensten aan een populatie van zeker 40.000 personen vanaf Coronie, Wageningen, Wayambo, Cabalebo en Nickerie. Er is een drastisch tekort aan medicijnen, en we hopen met deze deal op kort termijn anders zal zijn”, aldus Abdul.

Volgens Tewarie van TMS Global is deze samenwerking ook van belang om kennis en kunde te delen tussen de 3 partners. Dit ten behoeve van de gezondheidszorg.

“De investering in het MMC moet ervoor zorgen dat er te allen tijde essentiële geneesmiddelen in de apotheken beschikbaar zijn. Medicijnen die hoogwaardig en betaalbaar zijn”, stelt Tewarie.

TMS Global zal de medicijnen via het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) beschikbaar stellen voor het Mungra Medisch Centrum.