Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nationaal sportbeleid een van de prioriteiten in regeerprogramma

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben op vrijdag 27 mei de aftrap gedaan bij de officiële ceremoniële opening van de Beekhuizen sportaccommodatie.

Het kunstveld is gefinancierd door het Staatsolie Sportfonds en geïnitieerd door het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Sport is een van de zaken die tijdens het decentralisatieproces aan de orde komt. President Santokhi gaf aan dat sport belangrijk is voor een ieder. Met de nieuwe beleidsinzichten van de regering staat de ontwikkeling op het gebied van sport volgens het staatshoofd hoog op de agenda.

Intussen zijn er in Suriname reeds 26 van dit soort sportvelden aangelegd. Om sport en recreatie naar een hoger niveau te tillen, zullen er meer van dit soort sportvelden aangelegd worden.

President Santokhi gaf in zijn toespraak aan dat gericht nationaal sportbeleid als een van de prioriteiten is opgenomen in de programma’s van de regering. Hiermee roept hij de totale gemeenschap op om gebruik te maken van de sportaccommodatie en vooral zorgvuldig ermee om te gaan zodat de komende generaties hiervan ook gebruik kunnen maken.

Directeur van sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw zegt in een interview met de Communicatie Dienst Suriname zeer ingenomen te zijn met dit initiatief. Hij gaf aan dat de getrainde Surinaamse coaches door het KNVB ingezet zullen worden om trainingen te verzorgen, maar ook om een bijdrage te leveren aan een deel van de bewoners van Beekhuizen.

Het feit dat de president bij de ceremoniële opening was, was voor hem een hele eer. Dit kunstveld is goed bestemd voor nationale en internationale evenementen en is ter beschikking voor de totale sportgemeenschap in Suriname.