Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nederlander die voor de liefde naar België verhuisde: ‘Ik ben hier veel gelukkiger’

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een Nederlandse dertiger heeft aangegeven dat hij in België veel gelukkiger door het leven gaat. De leefruimte en beter betaalbare woningen in zijn nieuwe woonplaats in Vlaanderen dragen volgens hem bij aan meer levensgeluk.

De man, die eerst woonde in de Nederlandse Randstad, zegt dat hij voor de liefde naar ‘de zuiderburen’ verhuisde.

Zijn ervaring deelde hij met een redacteur van GFC Lifestyle in een Rotterdamse sportvereniging, gedurende een bezoek aan familie in zijn geboorteland.

Meer leefruimte in België

“Na een periode van heen en weer reizen tussen Nederland en België, besloot ik de stap te zetten en trok ik bij mijn vriendin in,” zei de dertiger.

Uiteindelijk bleek zijn beslissing ook de sleutel tot een betere levenskwaliteit. Conform zijn bevindingen ervaart hij meer ruimtelijke vrijheid in zijn nieuwe woonplek, niet ver verwijderd van Gent.

“Er is meer beschikbare leefruimte hier. De huizen zijn in Vlaanderen, buiten de grote stad dikwijls ook mooier, groter en betaalbaarder dan in Nederland. Het zal niet lang meer duren voordat wij een woning zullen aanschaffen,” weet hij zeker.

Goedkopere aanschaf woningen

Uit onderzoek gedaan door GFC blijkt dat 71,3% van de Belgen een woning bezit, ten opzichte van 70,1% in Nederland. Een minimaal verschil.

De discrepantie zit hem echter in de gemiddelde huizenverkoopprijzen.

In Vlaanderen is de mediaanprijs van alle soorten verkochte woningen geplaatst op €315.000 voor het jaar 2022, terwijl dit in heel Nederland is gesteld op €413.000.