Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Negen miljoen euro verspilling? Surinaamse regering onder vuur voor bouw nieuwe politiebureau

GFC NIEUWSREDACTIE– Het plan van de regering om ongeveer negen miljoen euro te spenderen aan de opzet van een nieuw hoofdbureau van politie veroorzaakt momenteel voor een discussie binnen de Surinaamse samenleving.

Volgens de planning zal een bestaand, half gebouwd pand, waar al twee miljoen euro in is geïnvesteerd, volledig gesloopt worden, een daad die door velen wordt beschouwd als een onnodige en flagrante verspilling van staatsgelden.

Burgers uiten in gesprek met GFC hun bezorgdheid over deze beslissing en zijn sceptisch over de noodzaak om het pand volledig te slopen.

Zij zijn van mening dat het gebouw afgemaakt kan worden met de reeds aanwezige structuren en middelen, waardoor het verspillen van de tot nu toe geïnvesteerde staatsgelden wordt voorkomen.

De kritiek houdt echter niet op bij de kosten van de sloop. De prioriteit van de regering wordt in twijfel getrokken.

Volgens critici kan het geld dat gepland is voor deze onnodige vernieuwing, beter besteed worden aan ontwikkelingsprojecten die een directe en concrete impact op de samenleving hebben.

Zij hebben hulp nodig en roepen de regering op om met plannen te komen die de behoeften van de Surinaamse bevolking op de eerste plaats zetten.

Dit plan roept grote vragen op over de verantwoordelijke besteding van publieke middelen in Suriname.