Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Newmont Suriname en Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname lanceren speciale kredietfaciliteit voor kleinschalige mijnbouwers in Pamaka

GFC NIEUWSREDACTIE- In een belangrijke ontwikkeling heeft Newmont Suriname aangekondigd dat ze een samenwerkingsovereenkomst hebben ondertekend met de Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname (NOB) om de Speciale Kredietfaciliteit op te zetten.

Deze faciliteit is bedoeld om kleinschalige mijnbouwers uit Pamaka te ondersteunen bij het versterken van hun capaciteiten.

Deze samenwerking onderstreept Newmont Suriname’s toewijding aan de Artisanale en Kleinschalige Mijnbouw (ASM-)strategie en bevordert duurzame groei en economische inclusiviteit in de regio.

De ASM-strategie van Newmont Suriname is afgestemd op de wereldwijde strategie van Newmont en heeft tot doel uitgebreide programma’s te implementeren om de bestaansmiddelen van de Pamaka ASM-gemeenschap te herstellen en te versterken. Dit omvat het creëren van alternatieve inkomensmogelijkheden en het versterken van lokale ondernemers.

Het strategische partnerschap met de NOB, een gerenommeerde lokale instelling met meer dan 60 jaar ervaring in financiële dienstverlening en gemeenschapsontwikkeling, zal kleinschalige mijnbouwers helpen bij het verkrijgen van leningen en persoonlijke begeleiding. Dit programma zal de economische groei in de regio bevorderen en een welvarende en duurzame toekomst ondersteunen.

Dit partnerschap is een verdere bevestiging van Newmont’s inzet voor verantwoorde mijnbouwpraktijken en gemeenschapsontwikkeling, en het zal bijdragen aan waardecreatie en het verbeteren van de levenskwaliteit door duurzame mijnbouwactiviteiten.