Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

OM moet politieambtenaren in zaak Pikin Saron nog horen

GFC NIEUWSREDACTIE- In verband met de verscheidene strafbare feiten die op 2 mei te Pikin Saron te Para, Suriname, zijn gepleegd, zijn vooralsnog vijf verdachten aangehouden en in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Deze verdachten zitten momenteel in voorlopige hechtenis. In verband met het onderzoek naar voormelde strafbare feiten heeft het Openbaar Ministerie (OM) een gerechtelijk vooronderzoek (GVO) bij de rechter-commissaris (RC) gevorderd.

Dit GVO is op 2 augustus jongstleden door de RC geopend. Daarbij waren de verdachten alsook hun advoca(a)t(en) aanwezig.

De door het Openbaar Ministerie opgegeven getuigen zullen door de RC worden gehoord, alsook de verdachten. De verhoren zullen worden afgenomen op één door de RC te bepalen dag(en) en tijdstip(en).

De afdeling Onderzoek Personeels Zaken (OPZ) van het Korps Politie Suriname (KPS) verricht een grondig onderzoek naar het gebruik van vuurwapengeweld door de politie, bij de aanhouding van de verdachten ter zake de strafbare feiten gepleegd op 0 mei jongstleden te Pikin Saron, waarbij de verdachten Dijksteel en Wolfjager als gevolg van een politiekogel het leven hebben gelaten.

Inmiddels zijn de verschillende politieambtenaren die betrokken waren bij de aanhouding van de verdachten in kwestie bij proces verbaal verhoord. Er zijn ook getuigen gehoord en een reconstructie gehouden. Echter is het onderzoek nog niet afgerond.

Bedoelde politieambtenaren moeten op grond van hun eerder afgelegde verklaring en het resultaat van de gehouden reconstructie nader bij proces-verbaal worden verhoord.

Enkele getuigen die recent in beeld zijn gekomen moeten nog bij proces-verbaal worden verhoord. Door de afdeling Forensisch Opsporing (FO) van het KPS wordt een ballistisch onderzoek verricht.

Op het parket alhier heeft de patholoog-anatoom drs. Chan de letsels die hij tijdens de obductie aan/op het lichaam van de overleden verdachten Dijksteel en Wolfjager heeft waargenomen alsook de doodsoorzaak toegelicht.

De betrokken politieambtenaren moeten nog op basis van deze toelichting gehoord worden.