Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Onderwijs en IDB bespreken internetnetwerk op scholen

GFC NIEUWSREDACTIE – Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zet concrete stappen naar de opzet van een internetnetwerk op de scholen in Suriname.

Zij heeft hierbij de hulp ingeroepen van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB).

De in totaal gevraagde USD 40 miljoen zal ook besteed worden aan het proces om het Engels als tweede taal te verzorgen binnen het onderwijs en de capaciteitsversterking van leraren op het gebied van digitale vaardigheden en het bijbrengen van nieuwe pedagogische technieken.

De IDB heeft een identificatiemissie voorgesteld om het projectontwerpproces te starten. Deze heeft vorige week plaatsgevonden.

Het doel van de missie is om overeenkomsten te bereiken tussen de IDB en de regering van Suriname over het verloop van het project.

Bovendien gaan de vertegenwoordigers van de bank na wat de bestaande infrastructuur is, vanwaar uit het project zal worden uitgevoerd.

Er zijn tijdens het bezoek verschillende meetings gehouden met minister Henri Ori, medewerkers van de Project Management Unit, en belangrijke teamleden van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MOESC), het Centrum voor Nascholing Suriname, IOL, Telesur, Digicel en het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme.

Tijdens de meetings kwam naar voren dat hoewel de meeste scholen in de kustvlakte over een internetverbinding beschikt, de faciliteiten niet toereikend zijn voor de uitvoering van het project.

Bovendien lopen de scholen in het binnenland ook hierin achter. De regering belooft er alles aan te doen dat er verandering in de situatie komt.

Het missieteam heeft slotbijeenkomst gehouden met het ministerie om de conclusies en aanbevelingen van de missie te bespreken, evenals een slotbijeenkomst met het Country Office.