Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ophef om politieagent die ‘grof geweld’ tegen transgender toepast en broek naar benen laat halen (VIDEO)

GFC NIEUWSREDACTIE- Een routinematige verkeerscontrole ontaardde in een verhitte situatie toen een agent naar verluidt buitensporig geweld gebruikte tegen een 23-jarige transgender. Bekijk onderaan de beelden.

Het incident, vastgelegd op bewakings- en bodycams, vond enkele maanden geleden plaats bij een winkel in Los Angeles, VS.

De videobeelden tonen hoe de jongeman probeerde te vluchten nadat hij aan de kant was gezet vanwege luchtverfrisser die aan de achteruitkijkspiegel hing.

De situatie escaleerde snel, en de agent gooide de man met kracht op de grond, wat leidde tot een fysieke confrontatie die enkele minuten duurde.

Volgens de advocaat van het slachtoffer heeft de sheriff vermeend letsel toegebracht aan zijn cliënt, waaronder een hersenschudding.

Bovendien beweert de man, nadat hij naar het politiebureau was gebracht, dat hij vernederd werd toen hem gevraagd werd zijn geslachtsdelen te tonen om zijn celindeling te bepalen.

De sheriff wordt momenteel beschuldigd van het gebruik van buitensporig geweld, terwijl de jongeman wordt aangeklaagd wegens het verzetten tegen arrestatie en mishandeling van een agent.

Het incident heeft geleid tot verontwaardiging en oproepen tot verantwoording binnen het rechtshandhavingssysteem.